Content pages
Riksbekant byggmarknad firar hundra år | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Riksbekant byggmarknad firar hundra år

beijer

Beijer är byggvarukedjan som verkar i framkant när det gäller miljö, service och kvalitet. Med representation från Luleå i norr till Lund i söder servar man dagligen både privatpersoner och byggproffs över hela landet.

Beijer Byggmaterial AB är en komplett leverantör av produkter till såväl konsumenter som proffs vad avser allt ifrån byggvirke till kompletta kök och badrum. I det imponerande produktregistret, som även innefattar kompletta stugor på upp till 50 kvadratmeter samt trädgårdsartiklar såsom marksten, finns inte mindre än 500 000 artiklar. Den största produktgruppen utgörs av trävaror, vilken innefattar ett mycket brett sortiment av god kvalitet med allt ifrån grundstomme till nock. Beijerkoncernen sysselsätter cirka 1 300 anställda i sammanlagt 67 butiker över hela landet. Samtliga erbjuder kostnadsfri byggrådgivning till sina kunder.

Flytt på gång
Nu firar Beijer Byggmaterial hundra år, vilket uppmärksammas i samtliga landets butiker. I december når firandet Lund där vi träffar platschef Iréne Nyman.
– Vi är den kompletta leverantören till byggindustrin, konstaterar hon.
– Här i Lund arbetar vi upp mot Ängelholm respektive Blekinge, vilket innebär att våra fyra utesäljare har ett stort arbetsområde. Vi servar både mindre och större kunder, berättar Iréne och nämner bland andra NCC, Peab och JM Bygg.
Utöver sina dagliga göromål är Iréne engagerad i flytten av hela anläggningen till andra sidan av staden, där Beijer kommer att öppna dörrarna till den nya anläggningen i januari 2017.
– Det kommer att bli oerhört spännande med en helt nybyggd anläggning på 6 000 kvadratmeter under tak, inte minst för att den hamnar på Gastelyckan där staden växer som mest, säger Iréne Nyman.
Hon berättar att man med jämna mellanrum brukar bjuda in någon av företagets leverantörer som får möjlighet att informera om sina produkter. Det brukar komma ett hundratal personer vid dessa tillfällen.
– Vi arbetar med branschens bästa leverantörer och har dessutom en omfattande snickeriavdelning där kunderna kan få hjälp av professionella snickare, berättar Iréne.

Nytt koncept
Sedan i våras kan Beijer Byggmaterial i Lund presentera ett nytt koncept med arbetskläder i tre olika prisklasser. Satsningen är ett test tillsammans med varuhusen i Göteborg och Stockholm, och har rönt ett omfattande intresse bland kunderna.
En annan gren som vuxit markant på sistone är e-handeln som numera står för 50 procent av försäljningen.
– Men vi välkomnar självfallet våra kunder hit till butiken, påpekar Iréne Nyman som av naturliga skäl ser ljust på framtiden för Beijer Byggmaterial i Lund.
– Det blir förstås ett lyft med vårt nya varuhus, men det är även positivt att Lundaregionen är en mycket het marknad. Staden växer, inte minst tack vare att ESS håller på att växa fram, och kommunen förväntar sig en ökning av invånarantalet till 60 000 på fem till tio års sikt. Det är förstås väldigt stimulerande att jobba i en sådan region, avslutar Iréne Nyman.

Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *