Content pages
Intelligent kamerabevakning skyddar ensamkommande flyktingbarn | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Intelligent kamerabevakning skyddar ensamkommande flyktingbarn

intelligent

Skyddsbehovet för asylboenden och ensamkommande flyktingbarn har aldrig varit större. En epidemi av mordbränder har skakat landet under hösten. En kommun i södra Sverige är först ut att använda intelligent kamerabevakning för att skydda barnen.

Intelligent kamerabevakning kan snabbt sättas upp för att skydda asylboenden. Säkerhetsbranschen kämpar för att möta efterfrågan på väktare, vilket gör att framåttänkande kommuner nu ser på andra alternativ.
Jämfört med traditionella väktartjänster är intelligent kamerabevakning 200 gånger så priseffektivt per bevakad minut. Detta gör det ekonomiskt möjligt att bevaka fler riskutsatta objekt.
– Intelligent kamerabevakning tillsammans med koncepten kring mjuk bevakning och sociala väktare gör att du får en mycket bättre effekt. Väktaren kan hantera både en situation som uppstår inne på boendet likväl som ett försök till mordbrand då de har exempelvis släckgranater. Utmaningen är att de måste vara på rätt plats i rätt tid och det är precis vad vi hjälper till med, säger Johnny Berlic vd på Mindmancer AB.

Tid och pengar
– Flera kommuner pratar om att göra upphandlingar. Det tar tid och kostar pengar. Priset för att göra själva upphandlingen för ett asylboende motsvarar årskostnaden för bevakning av ett dussin anläggningar. Ofta tar det från ax till limpa mer än sex månader att bara göra en LOU-upphandling. Behovet är här nu, det gäller att agera, avslutar Johnny Berlic.

Källa: mindmancer.se

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER IT/Digital Kommunikation

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *