Content pages
ABB ökar kapaciteten i Norges elnät | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

ABB ökar kapaciteten i Norges elnät

abb_ökar

ABB har tagit hem en order värd runt 30 miljoner dollar på krafttransformatorer som ska bidra till att öka kapaciteten väsentligt i Norges nationella elnät och samtidigt säkra stabiliteten och möjliggöra överföring av mer förnybar energi i nätet. Beställare är Norges statliga kraftoperatör Statnett SF. Ordern bokades i andra kvartalet 2015.

Ordern på nio transformatorer inkluderar sju 1 000 MVA 420/300 kV autotransformatorer och två 300 MVA 420/132 kV krafttransformatorer.
Transformatorerna ska hjälpa till att öka överföringskapaciteten i Norges stamnät och säkerställa stabila elleveranser. De ska också stödja anslutningen av mer förnybar energi och bidra till Norges klimatmål samt stödja leveranser av ren energi inom landet och till resten av Europa.
– Vi är glada att ABB:s högteknologiska transformatorteknik valdes för att stödja denna betydande uppgradering av Norges kraftnät, säger Bernhard Jucker, President för ABB:s division Power Products.
– Som en del av vår strategi Next Level är ABB fast beslutet att stödja integreringen av förnybar energi och en hållbar utveckling av kraftinfrastruktur.

Uppgraderar
Som en del av världens största projekt i sitt slag uppgraderar nu Statnett spänningen i det norska stamnätet från 300 till 420 kV genom att konvertera befintliga 300 kV kraftledningar och ställverk, alternativt ersätta föråldrade ledningar med låg kapacitet med nya högeffektiva ledningar. Att använda befintliga kraftkorridorer innebär en miljövänlig och kostnadseffektiv lösning för att öka kapaciteten och minska överföringsförlusterna i elnätet med låg miljöpåverkan.

Källa: abb.com

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Energi

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *