Content pages
En flexibel problemlösare i plastbranschen | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

En flexibel problemlösare i plastbranschen

plexlite

Standard och rutin är främmande begrepp hos Plexlite Plastprodukter AB. Här flödar i stället kreativitet och innovationskraft i arbetet med att ta fram nya, skräddarsydda plastlösningar, från idé till färdig produkt. Det är ett koncept som inte minst attraherar industrin.

Plexlite Plastprodukter AB är specialister när det gäller att finna nya, innovativa lösningar på sina kunders problem kring modern plastbearbetning. Oavsett om kunden kommer in med en enkel idé eller skiss, eller en avancerad ritning, kan företagets VD, Mikael Nevhage, och hans kollegor ta fram en ändamålsenlig lösning, från idé till färdig produkt.
– Vi står för kvalitet i alla led. Genom att samarbeta med oss tidigt i en process kan vi arbeta effektivt, optimera designen och hålla nere priset. Dessutom samarbetar vi med andra branschnära aktörer, vilket gör att vi alltid kan ta fram en helhetslösning på varje enskilt problem, säger Mikael.

Satsar på industrin
Plexlite tar bland annat fram maskinskydd, skyltställ för medicinindustrin och butiksställ i plexiglas.
– Vi arbetar i allt högre utsträckning på uppdrag av industrin som ser fördelarna med vårt flexibla arbetssätt. Vi är inte främmande för något, alla kunder är välkomna, och idag servar vi uppskattningsvis cirka 500 kunder, varav många är ständigt återkommande, berättar Mikael Nevhage.
Plexlite tillverkar bland annat skyltställ för tandborstar från TePe, som är en återkommande kund och som i sin tur även exporterar dessa ställ. Ett annat varumärke man jobbar med är Stringhyllan som numera tillverkas i plexiglas, och härutöver utför man även en hel del uppdrag för Malmö Stad. Man arbetar i material från två millimeter och uppåt, och det rör sig om ett tämligen kostnadskrävande material som i sin tur är oerhört slitstarkt och användbart.
– Plexiglas kan kosta tusen kronor per kilo, konstaterar Mikael och berättar att man genom åren skapat ett flertal produkter i samarbete med kända konstnärer.
– När det gäller utsmyckning kommer pengarna i andra hand, men det är förstås inte så att vi saknar konkurrens i det sammanhanget, säger Mikael och påpekar att man arbetar i miljövänligt, brännbart material.

Kvalitet, kunskap, flexibilitet
Hög teknisk kapacitet, stort materialkunnande, flexibel tillverkning, korta beslutsvägar och kreativt tänkande är begrepp som präglar verksamheten i Plexlite Plastprodukter AB. Detsamma kan sägas om kvalitet, kunskap och flexibilitet. Företaget sysselsätter sju anställda och arbetar i viss mån även med grossistverksamhet.
Mikael Nevhage ser framtiden an med tillförsikt och vill i sammanhanget lyfta fram två nyckelpersoner för fortsatta framgångar.
– Håkan Johansson är maskinbyggare i grunden och har 25 års erfarenhet av industrikunder. Han kommer att betyda massor för oss när vi nu satsar ännu hårdare på industrisidan. Göran Lindsjö står för konstruktionerna samt håller i ekonomin i förtaget. Med hjälp av hans expertis och kompetens kan vi hålla kostnaderna nere och fortsätta vara konkurrenskraftiga.

Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *