Content pages
Innovativa påbyggnader för tyngre fordon | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Innovativa påbyggnader för tyngre fordon

khp

Alingsåsföretaget Krangatans Hydraulik & Påbyggnads AB är ett gott exempel på ett litet företag med stor innovationskraft. Här jobbar man med påbyggnader för tyngre fordon och det är ett koncept som sedan starten har attraherat både Volvo och Scania. Med erfarna mekaniker och modern utrustning tar man fram speciallösningar anpassade efter kundernas önskemål.

Krangatans Hydraulik & Påbyggnads AB – eller KHP som man allmänt säger – startades 2011 och har specialiserat sig på att tillhandahålla påbyggnader för tyngre fordon på 3,5 ton och uppåt, såsom lastbilar.
– En hel del av de uppdrag vi åtar oss är specialjobb, det vill säga speciallösningar efter kunds önskemål. Det kan till exempel handla om nybyggnationer med snabblås för lastväxlare eller vändskiveram för tungdragare. Vi ändrar hjulbaser samt flyttar och nymonterar allt ifrån tippar och skåp till liftar och tankar. Det är kundens behov som avgör och det mesta av jobben utför vi själva på plats i vår anläggning här på Krangatan, berättar Johan Carlsson som leder verksamheten i KHP.

Goda samarbetspartners
KHP samarbetar med bland andra Alf Pettersson i Alingsås som levererar skåp, lådor, skärmar med mera i rostfritt. En annan samarbetspartner är Trailereffekter i Göteborg som bland annat står för pneumatik, elkablar och styrningar.
– Vi köper även in fordonschassin som vi själva iordningställer och kundanpassar, säger Johan Carlsson.

Starkt koncept
Förfrågningarna kommer in i en strid ström till KHP AB . Allt fler upptäcker företagets starka koncept, höga kapacitet och flexibla arbetssätt.
– Våra kunder uppskattar att vi är ett litet företag med ett personligt bemötande, säger Johan och berättar att man bland mycket annat har utfört modifikationsarbeten för såväl Volvo som Scania. De flesta av KHP:s kunder finns i närområdet.
Johan Carlsson avslutar med att framhålla sina medarbetare och lyfter gärna fram deras långa erfarenhet och uppemot 40 år i branschen. De är således en viktig kugge i KHP:s framtida utveckling.

Research: Håkan Larsén
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *