Content pages
De anammar traditionell läkekonst och beprövade läkemedel | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

De anammar traditionell läkekonst och beprövade läkemedel

nelfab

Forskningen gör hela tiden nya framsteg kring läkemedel och kosttillskott, men alltjämt är det många som föredrar gamla beprövade recept och metoder för hälsans skull. Det är man väl bekant med i Nelfab Sweden AB där traditionell läkekonst har gjort underverk för såväl människor som djur.

Då vi träffar bröderna Rolf och Greger Söderlund hos Nelfab Sweden AB i Örkelljunga berättar de stolt om pappa Kjell som fortfarande är aktiv i företaget, och som genom åren haft många strängar på sin lyra. Kjell började jobba med medicintillverkning 1970 för att tre år senare starta företaget Homeopatiska Droghandeln AB. Idag är han i allra högsta grad involverad i Nelfab Sweden AB:s verksamhet kring framtagning av kosttillskott och fodertillskott. Man jobbar dessutom med akupunktur som Kjell har lärt sig i Kina, och varas kunskaper han sedan fört vidare till 350 personer i Sverige, däribland sonen Greger.

Hästfoder
Det var dock två välkända travhästar som indirekt gav verksamheten vid i seglen.
– Vi hjälpte ägarna till Legolas och Ina Scott, som då var två medelmåttiga travhästar, att ta fram fodertillskott. Hästarna blev ju minst sagt framgångsrika och det ledde till att vi började ta fram fodertillskott för hästar med känsliga magar, berättar Rolf Söderlund.
Det har bidragit till företagets goda utveckling och breda kundkrets, bestående av 800 kunder, varav cirka 200 är större och återkommande.
– Det som ökar mest är fodertillskott, framförallt till hästar berättar bröderna.
– Vi jobba med legotillverkning och baserar produkterna på örter och mineraler som vi importerar från företrädesvis Kina och Tyskland.

Höga krav
När pappa Kjell kommer in efter en behandling öppnar han ett stort skåp med ett par hundra olika flaskor, varav många är hundra år gamla.
– Det här är ingredienser som lagt grunden till medicintillverkning i många, många år, berättar Greger och nämner till exempel ormgift från olika arter.
Vad Kjell har som många fattas är erfarenhet som få i branschen kan överträffa. Rolf som ansvarar för försäljningen och Greger som håller i inköp kom in i verksamheten under 80-talet, ser dock vissa orosmoln när det gäller branschens framtid.
– Myndigheterna, det vill säga Läkemedelsverket, ställer allt fler och högre krav på tillverkarna, samtidigt som dessa krav kostar en hel del pengar att leva upp till. Vi jobbar dock vidare så gott det går, och det kan vi göra eftersom vår far med sin rutin och erfarenhet har byggt upp en kundkrets med kunder från hela landet, säger Rolf och Greger Söderlund.

Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *