Content pages
Plåtbearbetare med gedigen historia | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Plåtbearbetare med gedigen historia

davids

I den välbekanta Gnosjöregionen finner vi ett företag som på alla sätt personifierar den företagsanda som orten representerar. Davids Metallfabrik AB har anor ända sedan 30-talet och är en sedan länge aktad aktör beträffande kvalificerad plåtbearbetning.

Davids Metallfabrik AB startades av David Svensson redan 1938 då han etablerade en fabrik i Hestra under namnet Hestra Metall. Bara fyra år senare byggdes en ny och större fabrik i Bårebo där man idag tillverkar butiksinredning på uppdrag av Hestra Inredning. Idag sysselsätter verksamheten sex anställda under ledning av Mats Svensson.
– Vi jobbar med kvalificerad plåtbearbetning och erbjuder även legotillverkning i form av olika kantpressade och sammanfogade plåt- och rördetaljer, berättar Mats och visar upp den ändamålsenliga maskinparken.

Komplett maskinpark
Här finner vi bland annat fyra punktsvetsar, sju kantpressar och två rörkapar.
– Vi köper in all vår plåt från High Chaparral i Hillerstorp och bockade tråddetaljer från RK i Gnosjö. Allt vårt lackeringsarbete sker på Leba i Hillerstorp. Här utför vi även epoxylackering, berättar Mats.

Framhåller personalen
Davids Metallfabrik AB har genom åren byggt upp en stark och trogen kundkrets. Här finner vi bland många andra Octanorm Nordic i Stockholm för vilka man utför rörbockning. Verksamheten är AAA-klassad, man jobbar med ett klart och tydligt miljöfokus och följer förstås alla branschens regler och normer. Mats Svensson vill också ta tillfället i akt att lyfta fram sin personal.
– Medarbetarna är oerhört trogna och har lång yrkeserfarenhet. De jobbar med stor yrkesstolthet och är mycket kunniga och flexibla, säger Mats som ser ljust på företagets framtid.
– Jag räknar med att vi växer och att jag får möjlighet att anställda fler medarbetare framöver.

Research: Björn-Erling Rönndahl
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *