Content pages
Putsa expanderar med franchisekoncept | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Putsa expanderar med franchisekoncept

putsa

Allt fler inser fördelarna med regelbunden fönsterputsning. Det blir inte minst tydligt i företaget Putsa AB som får allt mer att göra. Nu söker man efter engagerade franchisetagare som är villiga att sprida det framgångsrika konceptet.

Det är en aktör med stolta anor som döljer sig bakom företaget Putsa AB. Verksamheten har sitt ursprung i Rent & Fint som grundades 1993, men har rötter så långt tillbaka som till 1950-talet. 2004 renodlades verksamheten kring fönsterputs och därefter har företaget haft en stadig tillväxt på mellan 15 och 25 procent per år. Idag servar man cirka 4 500 kunder i Alingsås, Lerum, Floda, Partille, Göteborg, Vårgårda, Herrljunga och Vara.
– Vi har lyckats profilera oss på ett bra sätt, samtidigt som vi förstås har stått för goda och uppskattade arbetsinsatser. Sådant betalar sig i längden, säger Mikael Olsson som leder verksamheten i Alingsås tillsammans med ett 20-tal anställda.

Söker franchisetagare
Företagets framgångar gör att Mikael nu söker franchisetagare över hela Västra Götaland, och det är en stabil konceptmodell man erbjuder de som är intresserade.
– Går det som planerat räknar vi med att kunna tiodubbla vår omsättning från dagens cirka 8 miljoner till 70-80 miljoner kronor inom fem år. Intresset för våra tjänster sprider sig snabbt i regionen och efterfrågan är stor. Vi söker flera driftiga entreprenörer och vår ambition är att erbjuda alla företag och privatpersoner i regionen en smidigare vardag, säger Mikael Olsson.
Putsa servar såväl företag som privatpersoner. Åt de förstnämnda kan man skräddarsy lösningar utifrån varje enskilt behov och anpassa arbetet så att den inte stör den dagliga verksamheten.
– Vi kan även erbjuda glasrenovering i form av så kallad distorsionsfri polering som tar bort repor och liknande. Vi är duktiga på det vi gör, säger Mikael Olsson och berättar att Putsa AB vann SM i fönsterputs både 2011 och 2013. 2011 erhöll man också Årets Marknadsföringspris i Alingsås och två år senare blev man Årets företagare.

Ett föredöme
Mikael framhåller vikten av att upprätthålla Putsas gemensamma värdegrund. I sammanhanget framhåller han gärna personalen som på ett utmärkande sätt representerar företagets profil kring etik och moral. Alla får vara med och bestämma och miljöengagemanget är stort. Man använder sig till exempel av gasbilar för att ta sig mellan de olika uppdragsgivarna. Härutöver skänker man pengar till olika välgörenhetsorganisationer, såsom BRIS, och tar emot praktikanter från regionens skolor.
– Som företagare är det viktigt att vi är ett föredöme i samhället, understryker Mikael Olsson.

Research: Håkan Larsén
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *