Content pages
De hjälper byggarna mot högre höjder | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

De hjälper byggarna mot högre höjder

ställningsbyggarna

Ställningsbyggarna i Skåne AB erbjuder byggställningar med södra Sverige som arbetsområde. Sedan starten 1998 har bolaget utvecklats från att vara ett tvåmannaföretag till en heltäckande ställningsbyggare med bred kunskap och lång erfarenhet.

Ställningsbyggarna i Skåne AB:s ställningar används av kunder inom bygg- och industrisektorn, vilka uppskattar möjligheten att kunna erhålla kompletta lösningar – från transport till monterig och demontering – levererade av en pålitlig leverantör. Genom åren har företagets ställningar varit viktiga delar i en mängd olika projekt, från flervåningshus till hamnarbeten. Företaget är ett STIB-auktoriserat ställningsföretag, vilket innebär att man är kvalitetssäkrade. Därmed kan Ställningsbyggarnas kunder räkna med att uppdragen utförs med hög kvalitet, flexibilitet och service.

ROT-jobben dominerar
Verksamheten utgår från skånska Veberöd och här träffar vi företagets VD Christian Andersson. Med sina 32 anställda och ytterligare inhyrd personal finns hög kapacitet i bolaget som haft en god utveckling, trots den globala finanskrisen.
– När andra företag hade det ansträngt 2008 hade vi fullt upp att göra och ökade omsättningen med 5 miljoner kronor. Det berodde inte minst på ROT-jobben som då tog fart. Idag består cirka 95 procent av vår omsättning av ROT-jobb där vi går in som underleverantör till byggföretagen, berättar Christian.
Merparten av bolagets kunder är ständigt återkommande, och består i huvudsak av aktörer i storleksordningen 30-100 miljoner kronor i omsättning. Man har även utfört arbeten åt Skanska och Peab.
Ställningsbyggarna framhåller gärna att man är huvudsponsor åt nyblivna SHL-laget Malmö Redhawks.
– Att vi sponsrar Redhawks är oerhört positivt, då vi byggt upp ett nätverk som vi annars inte skulle ha haft. Vi har ett stående bord i Malmö Arena för tio personer dit vi kan bjuda in våra kunder, berättar Christian.

Framhåller personalen
Den 10 maj firade Ställningsbyggarna i Skåne AB 15-årsjubileum.
– Det har hänt mycket sedan jag och min kollega Tomas Öhman valde att satsa på något eget efter att ha extraknäckt i tre år för vår före detta arbetsgivare. Det har inneburit mycket jobb, telefonen ringer stup i kvarten, men vi har vår frihet och trivs bra med den, säger Christian Andersson.
Han passar gärna på att framhålla personalen.
– Visst är det viktigt att att ha ett brett sortiment, men det är inget värt utan den kompetens som vår personal besitter. Våra ställningar monteras av duktig personal med yrkesbevis, och självklart enligt gällande föreskrifter och med godkända material, poängterar Christian som ser ljust på företagets framtid.
– Det händer mycket i närområdet. Vi har vuxit organiskt och kommer att fortsätta på den inslagna vägen.

Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *