Content pages
Cygate lanserar heltäckande backup och restoretjänst med EMC | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Cygate lanserar heltäckande backup och restoretjänst med EMC

Systemintegratören Cygate lanserar en heltäckande backup och restoretjänst baserad på EMC. Tjänsten hanterar fysiska och virtuella servrar, klientdatorer, lagring lokalt eller externt och på olika lång tid. Tillförlitlig backup och snabba återställningstider möjliggörs av Cygates och Telias nätresurser och Cygate datacenter i Stockholm, Malmö och snart även Karlstad.

Datamängderna växer snabbt hos dagens företag, som ofta hanterar sina backuper själva. Cygate, en del av Telia, lanserar därför en mångsidig backuptjänst. Det spelar ingen roll vilken tidigare backup som funnits, om miljön innehåller fysiska eller virtuella delar eller om kunden söker en primär eller sekundär backup, långtidslagring eller replikering, lokal eller extern, av data eller klientdatorer, allt kan ordnas.

Stort intresse
Till skillnad från många andra backuplösningar kontrollerar Cygates tjänst att data inte blivit korrupt eller skadat – antingen vid överföring eller under lagring över tiden. Som egen internetoperatör och med naturlig tillgång till moderkoncernen Telias privata och publika nät kan Cygate erbjuda hög tillgänglighet och mycket snabba backup- och återställningstider.
– Nästan varje kund vi pratar med idag är intresserade av backup som tjänst, som helt lyfter av dem problemet långsiktigt. Oftast är det mellanstora företag med en alltmer kostsam lagring in-house. Här kan vi avlasta dem med en flexibel helhetslösning och sätta upp den bästa tjänsten för kunden på en stark infrastruktur inklusive kompetensstöd, säger Niclas Alvebratt, teknisk chef på Cygate Cloud.
– Hög kompetens, rätt lösning för rätt kund och säker och snabb infrastruktur kan göra hela skillnaden för en långsiktigt trygg backup. Vi är glada att kunna möta efterfrågan med Cygate, säger Magnus Backman, CTO på EMC Sverige och Baltikum.
Cygates Backup och restoretjänst lanseras som en skräddarsydd tjänst med ett till tre års bindningstid men kommer även som en mer standardiserad tjänst. Tjänsten skiljer sig från Cygates Veeam Cloud Connect som primärt riktar sig till existerande Veeam-kunder med extern backup.

Källa: cygate.se

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Pressreleaser

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *