Content pages
Det lilla plåtslageriet utan begränsningar | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Det lilla plåtslageriet utan begränsningar

kent_ingvar

K.I.P- Service AB är det lilla plåtslageriet utan begränsningar. Här tillverkar man artiklar och detaljer för allt ifrån privatpersoner till företag i plast- och livsmedelsindustrin, och det är, enligt Anders Andersson som driver företaget, bara fantasin som sätter gränser för vad man kan göra.
– Det du tänker gör vi, säger han.

Det gedigna plåtslageriet startades av Kent Ingvar Persson i Skurup 1987 då företaget hyrde lokaler av kommunen. 1989 flyttade man till nya, egna lokaler som senare har byggts till efter behov. Idag är det grundarens son, Anders Andersson, som driver företaget tillsammans med modern Karin. Än idag utgår verksamheten från lokalerna på Södra Industrigatan i Skurup där man förfogar över 1 500 kvadratmeter verksamhetsyta.
– Vi är en plåtslageriverkstad för att uttrycka det enkelt, men det blir en aning svårdefinierat eftersom vi har en stark bredd i verksamheten, säger Anders och berättar att man till exempel tillverkar utrustning åt foder-, plast-, cement- och livsmedelsindustrin.
Härutöver tillverkar man bland annat även räcken, skyltar, plåtfigurer och olika smidesprodukter.
– Det rör sig om väldigt varierande uppdrag för oss, vilket vi förstås tycker är väldigt kul. Inget jobb blir det andra likt, säger Karin Andersson.

Maskiner för alla ändamål
Företag dominerar kundkretsen som också inbegriper privatpersoner. Till sin hjälp har man en bred och ändamålsenlig maskinpark och en kunnig personal där det mesta går att utföra. Här finns bland annat en modern plasmaskärare.
– Nu under vår- och sommarhalvåret när folk ägnar sig åt arbeten med hus och trädgård kan vi även tillhandahålla material för underhåll av staket, grindar, rabattkanter och liknande, berättar Anders.
Bland företagskunderna märks till exempel bolag som Polykemi, Labotek Nordic, Donaldson Scandinavia och Henriksson Salix AB. För de sistnämnda tillverkar man en särskild huggare för skörd av Salix, så kallad energiskog.
– Även om det finns konkurrens inom branschen så ser vi inte det som något problem, utan snarare som våra kollegor, och det är en filosofi som även Kent Ingvar Persson hade när han var aktiv, säger Karin.

Långväga kunder
Kent Ingvar Persson Service AB:s kunder finns inte bara på hemmaplan i Skurup och andra delar av landet, leveranser går även till övriga Norden, Asien och andra delar av världen. Framtidsplanerna går ut på att fortsätta driva företaget i samma positiva anda och få det att växa i takt med att man fortsätter uppfylla alla sina kunders varierande önskemål.
– För oss är det bara fantasin som sätter gränser, ingenting är omöjligt. Det du tänker gör vi, säger Anders Andersson.

Research: Victor Salazar
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *