Content pages
Skandinavisk design när den är som bäst | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Skandinavisk design när den är som bäst

cooee

I de småländska skogarna finner vi ett företag som kombinerar klassisk skandinavisk design med moderna material. Cooee Design AB tar fram smycken, inredningsdetaljer med mera i ett koncept som attraherar några av landets mest kända och respekterade designvarumärken.

Cooee Design startades 2007 och utgår från småländska Lagan. Och det är en något annorlunda historia bakom framgångarna som berättas för oss genom företagets VD, Lars Åberg.
– Jag ägde Opido Plast AB där vi tillverkade plastmoduler för fordonsindustrin. Jag fick ytterligare influenser av min dotter som befann sig i Australien och kom i kontakt med akrylplast. Vi såg möjligheter att ta fram inredningsdetaljer i plast och bildade därför Cooee Design AB. Därefter förändrade vi gradvis vårt koncept och började i allt högre utsträckning tillverka smycken, säger Lars Åberg.
Far och dotter köpte den gamla kvarnen i Lagan, som tidigare även tjänat som restaurang, renoverade upp den och satte sin personliga prägel på lokalen, vilken idag rymmer kontor, lager, produktion och försäljning.

Tänjer gränser
Därefter har Cooee Design utvecklats till ett synnerligen innovativt designföretag. Här kombinerar man klassisk skandinavisk stil och moderna material, såsom akryl, med ädla metaller och stenar.
– Vi gillar att vidga våra vyer, tänja på gränserna och utveckla nya idéer i vårt arbete. Vår erfarenhet och kunskap om akryl och alla de möjligheter materialet har att erbjuda har resulterat i en mängd produkter för några av Sveriges mest kända och respekterade designvarumärken, säger Lars Åberg.

Pryder kungligheter
Han berättar att Cooee Designs smycken har prytt både svenska och norska kungligheter, liksom välkända artister världen över. Man samarbetar med lokala leverantörer och har även ett givande samarbete med Sävsjö Guld och Karlséns i Sundsvall. Verksamheten har en stabil tillväxt och man expanderar sakta men säkert. I dagsläget vänder man sig till 120 återförsäljare på sina huvudmarknader, vilka utgörs av Sverige och Norge.
– Vi utvecklas hela tiden och det är ett faktum som återspeglas i våra produkter, säger Lars Åberg.
De som är nyfikna på Cooee Designs kollektioner kan ta del av dessa på två mässor i Formex regi i Stockholm och Köpenhamn. Det går förstås också att beställa smycken och inredningsdetaljer via företagets webbutik.

Research: Bjlörn-Erling Rönndahl
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *