Content pages
Ny laddtjänst för elbilar | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Ny laddtjänst för elbilar

ny_laddtjänst

Vattenfall vill påskynda tillväxten av infrastruktur för laddning av elbilar. Nyligen lanserades en laddbox för företag, kommuner, köpcentrum och bostadsrättsföreningar. Laddbox Online laddar elbilen upp till tio gånger snabbare än via eluttaget.

Vattenfalls vision om att det ska finnas en miljon eldrivna fordon på vägarna år 2030 uppnås inte av sig själv. Nya produkter och tjänster är en del av det som måste till för att främja elbilsmarknaden.
Den nya laddboxen gör det enkelt för företag, kommuner, köpcentrum och bostadsrättsföreningar att köpa egna laddboxar och låta Vattenfall hantera installation och administration. För att kunna ladda behövs bara att man använder Vattenfall Laddkort.
– Med laddbox online bidrar kunden till en bättre publik laddinfrastruktur för elbilar. Allt laddboxägaren behöver göra är att bestämma vem som ska kunna ladda elbilen hos dem utan kostnad, och vem som behöver betala, säger Nazif Gulsen, senior produkt- och affärsutvecklare på Vattenfall Försäljning.

Tio gånger snabbare
Laddbox Online laddar säkert och bekvämt upp till tio gånger snabbare än med ett vanligt vägguttag. Via en webbportal kontrollerar man förbrukningen, får tillgång till annan statistik och information om vem som laddar var och hur mycket. Laddboxen är också utrustad med en funktion som reglerar att elnätet inte belastas för mycket när många laddar samtidigt.
– Kunden som äger laddboxen kan själv välja att fakturera vidare till respektive laddkortsägare alternativt välja att Vattenfall sköter administrationen, säger Nazif Gulsen.

Källa: vattenfall.se

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Energi

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *