Content pages
Ny pensionstjänst utmanar Sveriges pensionsförvaltare | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Ny pensionstjänst utmanar Sveriges pensionsförvaltare

Pensionssparande kan upplevas som krångligt och med fel förvaltning samt höga avgifter går tusentals kronor förlorade årligen. Nu utmanar Kundkraft Sveriges pensionsförvaltare genom att lansera en oberoende pensionstjänst på nätet till en fast kostnad.

Sedan 1999 har Kundkraft hjälpt fler än 300 000 medlemmar att få bra elpriser genom att låta elbolagen tävla mot varandra i auktioner. Nyligen utökade Kundkraft med en liknande tjänst för bolån. Nu tar företaget ytterligare ett kliv framåt och ger sig in på pensionsmarknaden genom att lansera Kundkraft Pension . Tjänsten erbjuder rådgivning och pensionsplacering till en fast månadskostnad. Därmed slipper pensionsspararna betala provision och avgifter till pensionsförvaltare – pengar som istället kan läggas på sparandet.
– Vanligtvis tjänar pensionsrådgivare pengar på att ta ut avgifter för fonderna som de får konsumenten att investera i. Det innebär att förvaltarna ofta rekommenderar fonder som leder till en bra provision, men inte nödvändigtvis ger bästa möjliga avkastning för pensionsspararen. Vi upplevde att det saknades en oberoende och enkel tjänst för pensionsplacering. De flesta vill ha en bra pension, men få orkar engagera sig i sin egen pensionsförvaltning. Just därför lanserar vi Kundkraft Pension, säger Anders Kaijser, affärsområdeschef på Kundkraft.

Fast kostnad
Till skillnad från konkurrenterna försöker Kundkraft Pension aldrig få konsumenten att placera i fonder som ger en hög provision till rådgivningstjänsten. Istället betalar kunden en fast kostnad på 149 kronor per månad och får därefter regelbunden översyn och rekommendationer gällande pensionsplacering.
Lanseringen av Kundkraft Pension sker i samarbete med Lifeplan, ett prisbelönat företag som arbetar med pensionsrådgivning och portföljplacering.

Så fungerar pensionsrådgivning på nätet:
1. Pensionssparare skriver in sig på www.kundkraft.se/pension . Processen tar fem minuter totalt. Kunden lämnar en fullmakt så att Kundkraft kan kontakta banker/låneinstitut och kartlägga hur sparandet ser ut idag. Därefter besvarar kunden ett antal frågor som visar hur riskbenägen han eller hon är.

2. Utifrån riskbenägenheten och övrig bakgrundsinformation ger ett nätbaserat verktyg en rekommendation på fondportfölj. Förutom att fonderna passar kundens profil har de även så låga avgifter som möjligt. Normalt sänker Kundkraft Pension kundens avgifter med cirka en procent. Räknat på 25 år motsvarar det cirka 28 procent mer i pensionskapital.

3. Verktyget tar fram färdigfyllda försäljnings- och köpordrar utifrån var kunden har sina nuvarande pensionsbesparingar. Kunden skriver ut blanketter och skickar in till respektive institut. Var tredje månad justeras pensionsspararens portfölj genom att Kundkraft förser kunden med nya blanketter att skicka in. Det gör att pensionsspararen alltid har ett uppdaterat erbjudande. En digital tjänst visar även hur mycket kunden har sparat under året.

4. Kunden betalar en fast kostnad på 149 kronor per månad. Ingen provision eller andra avgifter tillkommer. Den låga kostnaden innebär att det blir mer pension kvar. Kundkraft har inga egna fondprodukter utan fokuserar på att objektivt föreslå det bästa för kunden.

Källa: kundkraft.se

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Pressreleaser

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *