Content pages
En komplett leverantör av kvalitetskomponenter | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

En komplett leverantör av kvalitetskomponenter

preciform

Komponenttillverkning i rostfritt och aluminium är Eskilstunaföretaget Preciform AB:s specialitet. Med sitt breda koncept kring allt ifrån metallbearbetning till ytbehandling och montering attraherar man starka kunder inom bland annat automotive- och försvarsindustrin.

Preciform AB ingår i Klippan Group och servar en kundkrets som sträcker sig över hela Norden och resten av världen. Ett 30-tal anställda företräder bolagets koncept kring tillverkning av komponenter i rostfritt och aluminium. Verksamheten utgår från Filargatan i Eskilstuna där man förfogar över kontor, verkstad och lager. Här möter vi marknads- och platschef Mats Engvie.
– Tack vare att vi ingår i en stor internationell koncern – Klippan Group – står vi för helhetslösningar, vilket innebär att vi egentligen kan göra allt ifrån ritning till färdig produkt, säger han och berättar att merparten av bolagets kunder återfinns i automotive- och försvarsindustrin.

Helhetslösningar
Metallbearbetning, montering och ytbehandling ingår i de dagliga sysslorna på Preciform AB. Beträffande det förstnämnda jobbar man med bland annat fräsning av plåt, bockning och stansning.
– Vi monterar allt vi utvecklar. Vi ikläder oss rollen som systemleverantör och utgår från kundens önskemål. När det gäller ytbehandling arbetar vi med olika tekniker, såsom anodisering, svartoxidering, robotslipning och lasermärkning av artiklar. Här kan vi ta oss an allt ifrån enstaka produkter till serier med tusentals objekt, berättar Mats Engvie.
Härutöver jobbar Preciform även med komponenttillverkning i plast genom formsprutning. Det rör sig exempelvis om komponenter till lastbilar och personbilar, vilka man många gånger också monterar.

Expanderar
Volvo PV, Volvo AB, Scania, SAAB och BAE Systems är några av Preciforms uppdragsgivare.
– Vår styrka är att vi kan göra allt inhouse, utan onödiga transporter och fördyrande påslåg för ingående produkter. Vi står självklart för support hela vägen från design till färdig artikel och jobbar enligt den så kallade Gnosjöandan där vi anlitar leverantörer från närområdet för att undvika extra påslåg. Självklart arbetar vi också enligt de krav och regler som finns i branschen, påpekar Mats.
Han spår att verksamheten kommer att expandera ytterligare framöver, bland annat på grund av att man har för avsikt att utveckla plasttillverkningen för egen komponentproduktion och investerar löpande i ny produktion.
– Vi ska stärka vår position som systemleverantör och fortsätta vårt arbete med att tillgodose kunder med nya innovationer, säger Mats Engvie som kan konstatera att omsättningen i företaget har ökat med hela 60 procent de senaste två åren.

Research: Arn Omanovic
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *