Content pages
Peab bygger 344 lägenheter i Uppsala | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Peab bygger 344 lägenheter i Uppsala

peab_uppsala

Peab har fått uppdraget att bygga 344 nya lägenheter i bostadsområdet Rosendal, Uppsala. Beställare är Rosendal Fastigheter och kontraktssumman uppgår till 342 Mkr.

Uppdraget omfattar en byggnad med 344 lägenheter om 27-50 kvadratmeter fördelade på sex våningar. Merparten av lägenheterna får en takhöjd på 3,7 meter och ett sovloft på cirka 14 kvadratmeter. I byggnaden kommer även en livsmedelsaffär, restaurang, gym samt kontorslokaler att uppföras. Byggnadens takterrass innefattar 200 meter löparbana, streetbasketplan och soltrappa.
– Intresset för projektet har varit stort och projektet har redan uppmärksammats i internationell press för dess gröna profil och innovativa design. Det har varit viktigt för oss att välja en erfaren byggare som kan infria förväntningarna, säger Henrik Svanqvist, VD på Rosendal Fastigheter.

Långsiktigt samarbete
– Det är mycket glädjande att vårt fina samarbete med Rosendal Fastigheter i det pågående projektet Smaragden nu banar väg för ett nytt projekt, det ligger i linje med vår affärsstrategi med ett långsiktigt samarbete, säger Mattias Tapper, arbetschef på Peab.
Projektet är en totalentreprenad. Arbetet påbörjas omgående och beräknas vara klart sommaren 2017.

Källa: peab.se

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bygg/Fastighet

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *