Content pages
Moderna produktionsmetoder bakom glasfiberarmerade tankar | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Moderna produktionsmetoder bakom glasfiberarmerade tankar

sme-plast

I Eskilstuna tar vi en titt på ett företag där innovation och modern teknik samspelar på ett utmärkt sätt. Vi talar om Smé-Plast AB, vars specialitet är tillverkning av avloppstankar i glasfiber.

Smé-Plast AB har specialiserat sig på tillverkning av glasfiberarmerade produkter. Verksamheten utgår från de egna verkstadslokalerna på Vägmästarvägen i Eskilstuna där mer än 20-årig branscherfarenhet omsätts i högkvalitativa och EU-försäkrade produkter för den svenska och norska marknaden. Här jobbar man med den senaste tekniken, bland annat luftdrivna maskiner, för bästa möjliga resultat.

Flexibel produktion
Avloppstankar, färskvattentankar, kemiska tankar, fettavskiljare och oljeavskiljare är några av de produkter Smé-Plast AB tillverkar.
– Beträffande avloppstanker tar vi fram slutna tankar där allt samlas in och därefter slamsugs. Tanken kan rymma upp till 30 kubikmeter och vi tillverkar dessutom tillhörande slamavskiljare som är väldigt populära hos våra kunder, säger Robert Jordman som driver verksamheten tillsammans med kollegan Krisztian Cedlind.
Smé-Plast AB tillverkar också färskvattentankar i form av slutna lösningar som lämpar sig väl för allt ifrån båtar till sommarstugor och campingplatser. Andra produkter är trycktankar som vakuumsugs med tryck på upp till 0,6 bar och kemiska tankar som är syrefasta och försedda med speciell polyester. Dessa kan med fördel användas inom pappersindustrin och andra industrier som använder syra.
Det breda produktprogrammet innefattar också fettavskiljare för exempelvis restauranger och skolkök samt oljeavskiljare för bland annat bilindustrin och verkstäder. Härutöver specialtillverkar man diverse produkter efter kundernas önskemål.

Högsta kvalitet
Några av de som valt att anlita Smé-Plast AB är Svensk Kommunalteknik, Ahlsell, Dahl och Avloppscenter.
– Många år inom branschen borgar för de bästa resultaten, poängterar Krisztian Cedlind.
– Genom åren har vi hjälpt många olika kunder och vissa av dem har valt att återkomma till oss gång efter gång i mer än 30 år. De uppskattar vår kvalitetssäkrade produktion, att vi förfogar över allt under ett och samma tak och att de produkter vi tillverkar håller högsta kvalitet och dessutom är EU-försäkrade, fortsätter han.
Planen är att låta företaget fortsätta växa under kontrollerade former med nyanställningar som följd.
– Vi kommer förstås också att fortsätta följa de senaste trenderna och investera i nya maskiner så att vi behåller vår position i branschens framkant, säger Robert Jordman och Krisztian Cedlind.

Research: Arn Omanovic
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *