Content pages
Maskinproducent i branschens framkant | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Maskinproducent i branschens framkant

norcar

Norcar-BSB är en maskintillverkare utöver det vanliga. Man producerar maskinlösningar för allt ifrån lantbruk till kommuner och står för ett koncept som kännetecknas av funktion och hög kvalitet.

Norcar-BSB är en framstående och synnerligen uppskattad producent av minimaskiner för bland annat kommuner, kyrkogårdsförvaltningar, lantbruk och fiskindustrin. En rundvandring i företagets produktionslokaler i finska Nykarleby, en halvtimme norr om Vasa, avslöjar att denna producent är något utöver de vanliga.
– Många av våra konkurrenter jobbar med ramverk och chassi i bockad plåt eller stålprofiler, men våra chassin är robotsvetsade i konstruktionsstål vilket uppskattas av våra kunder, säger Lotta Lindén-Svarvar som för knappt 15 år sedan övertog vid styrspakarna efter pappan och grundaren Börje Lindén.

Gediget arbete
Det är mycket arbete som ligger bakom innan man kommer så långt att man kan leverera en färdig maskin. Allt går via företagets rit- och konstruktionsavdelning och därefter byggs en prototyp som testas noga innan den tas i drift. Lotta riktar uppmärksamheten mot så kallade midjestyrda maskiner som i många fall är svåra att hantera för användaren. Det gäller dock inte Norcars lösningar, där man med en pendlande midjestyrning och förarplats på lastarens bakvagn, får en bekväm och kontrollerad körning likt stora hjullastare.
– Vi har tagit fram en egenkonstruerad kraftig mittled med starka ledlager. Med ett stort avstånd mellan nedre och övre ledpunkt får vi en bra fördelning av belastningen och en långlivad konstruktion. Detta förlänger livslängden betydligt, understryker Lotta Lindén-Svarvar.
De kompakta maskinerna ger inte bara ett solitt intryck, kvaliteten är uppseendeväckande hög och alla maskiner tilldelas ett tillverkningsnummer med eget testprotokoll.
– Här ute i testlabbet har vi utrustning för att under autentiska förhållanden testa både hydraulslangar, kopplingar och funktioner. Till exempel tryckbelastas alla hydraulkomponenter och kontrolleras under en 24-timmarsperiod för att vi ska vara helt säkra på att kvaliteten upprätthålls, berättar Magnus Holm som är produkt- och marknadschef på Norcar-BSB.

Gott om tillval
Maskinerna som finns i olika modeller är så kompakta att man med de minsta enheterna kommer in genom en vanlig ytterdörr. Kraftuttag och ett 70-tal olika verktyg finns som tillval. Bland de mest populära verktygstillvalen finns både skopor i varierande storlek, pallgafflar, sand- och saltspridare och grävaggregat. Kommunerna köper ofta både snöslungor, gångkrattor och borstaggregat.
– Vi har ett nät av återförsäljare i både Sverige och Norge som kan hjälpa till att hitta en lösning som passar. Det finns visserligen ett par geografiska områden som vi inte finns representerade i men det är bara att kontakta oss så hjälper vi gärna till. Vi är alla svenskspråkiga och bistår med direkt hjälp eller via vårt återförsäljarnät, informerar Lotta Lindén-Svarvar.

Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *