Content pages
För EcoPuts är fönsterputs ett hantverk | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

För EcoPuts är fönsterputs ett hantverk

ecoputs

Trodde du att fönsterputs är ett okomplicerat jobb med negativ miljöpåverkan? En titt på EcoPuts Sverige AB kan få de flesta att tänka om. Här handlar det om ett riktigt hantverk där man rengör fönster på ett helt unikt och miljövänligt sätt.
– Vår ambition är att vara de bästa fönsterputsarna i Sverige, säger Alexander A Jönsson, VD på EcoPuts.

Alexander A Jönsson var en av tre studenter som startade EcoPuts som ett studieprojekt när de läste affärsutveckling på Linnéuniversitetet i Växjö.
– Det vi lärde oss i skolan ville vi utveckla och praktisera. Vår tanke med fönsterputs var att göra ett gammalt yrke modernt genom att fokusera på tre saker; informationsflöde, flexibilitet och miljömedvetenhet, och det har gjort att vi har tagit flera marknadsandelar och vuxit med mellan 200 och 250 procent per år sedan start, berättar Alexander som köpte ut de andra delägarna 2012 och sedan dess driver företaget i egen regi.

Kundnöjdhet i fokus
EcoPuts erbjuder flexibla, snabba, miljö- och kostnadseffektiva tjänster. Man åtar sig såväl enskilda jobb som uppdrag enligt löpande abonnemang, och här handlar det inte om standardlösningar.
– Vi sätter oss alltid in i våra kunders situation och behov, och utformar våra insatser därefter. Det är inte bara själva resultatet som våra kunder ska vara nöjda med, utan samspelet med oss genom hela processen. Det är så vi skapar långsiktiga kundrelationer, understryker Alexander A Jönsson som i sammanhanget gärna lyfter fram sina tolv anställda.

Tydligt miljötänk
Beträffande miljöengagemanget är ambitionen hög i EcuPuts AB. Man vill inte bara följa utvecklingen, utan leda den. Man utför till exempel fasadtvätt med så kallat ultrarent vatten, och allt görs med lågtryck och helt utan kemikalier.
– Faktum är att vi är ensamma i Sverige om att jobba med enbart el och vatten i de här sammanhangen. Miljötänket är påtagligt i alla delar av vår verksamhet. Vi förfogar till exempel också över miljövänliga bilar, varav en är en renodlad elbil, berättar Alexander.
Han förklarar att fönsterputs kräver stor yrkeskunskap. Det gäller att välja rätt arbetssätt och redskap för varje specifikt uppdrag, arbeta efter fastlagda rutiner och vara ytterst noggrann. För EcoPuts är inget jobb vara sig för stort eller för litet.
– Det blir en hel del jobb åt företag, landsting och kommuner, men även åt privatpersoner som använder sig av RUT-avdraget. Än så länge arbetar vi i Småland och östra Skåne, men ambitionen i företaget är att vi ska vara rikstäckande inom fem år. Vi vill helt enkelt bli de bästa fönsterputsarna i Sverige, säger Alexander A Jönsson.

Research: Björn Rönndahl
Text: Örjan Person

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *