Content pages
I Trapparvid står hantverket i fokus | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

I Trapparvid står hantverket i fokus

trapparvid

I klassiska Vedumföretaget Trapparvid står det genuina hantverket alltjämt i fokus. Här bygger man trätrappor för både inomhus- och utomhusmiljöer, och det handlar om helt och hållet kundanpassade produkter, präglade av noggrannhet och kvalitet.

Trapparvid tillverkar trappor till såväl byggföretag, arkitekter och projektörer som privatpersoner. Den anrika firman etablerades i slutet av 40-talet då Arvid George Arvidsson startade sin snickerifabrik. 1956 renodlades verksamheten mot trapptillverkning och fyra år senare byggdes företagets nuvarande fabrik. Samtidigt gjordes stora investeringar i både maskiner och lokaler.
Sedan dess har företaget gått i arv inom familjen, ända fram till 2014 då företaget köptes av Vedumssönerna Joacim Johansson och Morten Johansen. Vi möter den sistnämnde på anläggningen i Vedum.
– Vi tillverkar trappor i trä för både inomhus- och utomhusmiljöer. Vi finns med hela vägen från idé till färdig produkt samt både lackar och målar våra trappor själva. Alla trappor kundanpassas specifikt efter kundernas behov och önskemål, säger Morten Johansen.

Erfarna medarbetare
Morten framhåller tillverkningsprocessen som är inget mindre än ett genuint hantverk från början till slut. Det brukar bli cirka 650 trappor per år i ett flertal olika träslag.
– Vi har till exempel börjat tillverka trappor i lärk för utomhusbruk, vilket är ett mycket tåligt träslag. Det blir en mer miljövänlig lösning som våra kunder efterfrågar allt mer, säger Morten Johansen och tillägger att man i mindre skala även tillverkar fönsterbrädor och även lite annat vid förfrågningar. Han passar samtidigt på att framhålla företagets anställda, varav flera av dem har arbetat i firman i 20-30 år.
– De har lång erfarenhet och är mer eller mindre ovärderliga för oss, säger Morten.

Blickar framåt
Som nya ägare är Morten och kollegan Joacim måna om att anpassa verksamheten efter rådande marknad. Sedan duon tog över företaget har man anställt fyra personer och fler kan vara på ingång framöver. Man jobbar mot de stora byggföretagen och ser goda möjligheter att erövra ytterligare marknadsandelar. För närvarande är man i färd med att byta programvara rörande tillverkningen för att på ett ännu bättre sätt kunna möta kundernas behov.
– Vårt första år har gått enligt planerna. Vi har fått en hel del nya kunder och det känns som om vi har kommit in i rätt läge när konjunkturen ser ut att ha vänt. Vi ser ljust på framtiden och hoppas på en ny byggboom, säger Morten Johansen.

Research: Håkan Larsén
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *