Content pages
Anrik leverantör av prisvärda smideslösningar | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Anrik leverantör av prisvärda smideslösningar

karlskoga_hammar

I Karlskoga finner vi en riktigt genuin expert kring allt som rör smide. Vi talar om Karlskoga Hammar & Hejarsmide AB som arbetar med både stuksmide och friformssmide. Det sistnämnda är man ensamt om att jobba med i hela Norden.

Karlskoga Hammar & Hejarsmide AB har en historia som sträcker sig ända tillbaka till 1955. På kontoret i Granbergsdal träffar vi VD Roger Lund och ekonomiansvarig Britt-Marie Bergenheim som berättar att verksamheten omfattar såväl smidestjänster som legotillverkning. De förstnämnda inleds ofta med att kunden inkommer med en förfrågning med tillhörande ritning, skiss eller prov. Man jobbar mestadels i stål. Här finns, enligt Roger Lund, tusentals olika sorter och Karlskoga Hammar & Hejarsmide kan arbeta med de allra flesta.
– Oftast tillverkar vi ett ämne som kunden själv kan bearbeta, men vi kan även bistå med en viss grovbearbetning. Här jobbar vi med både friformssmide och stuksmide, och när det gäller just friformssmide är vi faktiskt ensamma i hela Norden om att erbjuda den tjänsten, säger Roger Lund och tillägger att man även kan ombesörja värmebehandling

Legotillverkning
Beträffande legotillverkning jobbar Karlskoga Hammar & Hejarsmide med olika prototyper i form av enstaka detaljer eller små serier, men även tillverkning av ämnen
till reservdelar, och annat friformsmide.
– Så snart vi får in en order tillverkar vi det som efterfrågas och skickar till kunden. Det kan till exempel röra sig om kugghjul, axlar, specialbultar, ringar och brickor, säger Roger.

Hela Norden
Karlskoga Hammar & Hejarsmide servar en kundkrets som sträcker sig över hela Norden. Hög kvalitet och korta leveranstider är två av företagets konkurrensfördelar.
– Vi står för hög noggrannhet och prisvärda tjänster, vilket gör att våra kunder alltid får valuta för sina pengar, säger Britt-Marie Bergenheim och nämner uppdragsgivare som Volvo Powertrain, GKN, Metso, Emhart, BAE Systems och Sandvik,Swemas
Liksom Roger ser hon ljust på företagets framtid och spår att man kommer att investera i nya maskiner.
– Vi planerar att införskaffa en maskin för induktionsvärmning, vilken värmer upp stål på ett sätt som gör att inga fossila bränslen behöver användas. Det är en riktigt miljövänlig lösning och en klok investering för framtiden, säger Britt-Marie Bergenheim.

Research: Arn Omanovic
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *