Content pages
Så kan svenskarna skydda sina sparpengar mot historiskt låga räntor | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Så kan svenskarna skydda sina sparpengar mot historiskt låga räntor

så_kan_svenskarna

Med minusränta och rekordlåga sparräntor står den svenske spararen inför ett problem; var ska jag investera och satsa mina sparpengar? På andra sidan står småföretagen och behöver kaptial för att utveckla sitt företag men får inget stöd från sin bank. Kan Daniel Daboczy och teamet bakom FundedByMe lösa denna gordiska knut?

När banken erbjuder dig några få procent för dina hårt intjänade pengar börjar de flesta av oss se oss om efter alternativ. Vad finns det idag för alternativ att investera dina sparpengar? Aktiemarknaden är osäker och kräver mycket insikt, obligationer ger relativt låg avkastning. Schweiziska franc skenar iväg, råvaruoljan ligger på historiskt låga priser och i Europa är det oroliga tider.

Ny säker lösning
Lånebaserad crowdfunding kan vara en möjlig lösning. Med över 20 000 av de nästan 50 000 medlemmarna från hela världen som redan satsat sina pengar på goda idéer och investerat i företag kan FundedByMe erbjuda en lösning av problemet till alla företag som söker finansiering.

Så fungerar lånebaserad crowdfunding:
* Endast registrerade aktiebolag som har varit verksamma mer än 18 månader och har en omsättning på minst 150 000 SEK kan ansöka om lån hos FundedByMe.
* Företagens finansiella ställning och information verifieras av Upplysningscentralen (UC) och Bisnode. En riskbedömning tas fram som visar den potentiella risken för den aktuella investeringen.
* Utlånare verifierar sin identitet genom att ladda upp id-handlingar.
* Räntan på lånet bestäms av FundedByMe och blir mellan 6,25 och 13,33 %.
* Minsta utlåningsbelopp är 50 EUR.
* En låg avgift på lånet med hänsyn till framgång.

Sammankopplar investerare
FundedByMe är den första plattformen som kan erbjuda entreprenörer ett internationellt nätverk av potentiella investerare, något som är nytt för den nordiska marknaden. Därtill har du asiatiska investerare som söker investeringsmöjligheter i Europa som idag har begränsade möjligheter utanför regionen.
– Vårt mål med FundedByMe är att sammankoppla investerare från hela världen med företag. Vi är en onlineplattform med låga omkostnader och kan på så vis erbjuda bra ränta för både låntagare och investerare, säger Daniel Daboczy, VD och medgrundare av FundedByMe.

Bra dialog
– Vi har en god dialog med våra entreprenörer och det är uppenbart att bankerna snålar med att ge krediter till företag. Crowdfunding ger så mycket mer än traditionella instrument inom den finansiella sektorn; det erbjuder bättre marknadsföring, ökad varumärkeskännedom samt möjligheten att nå till en målgrupp som mycket väl kan bli potentiella kunder både i och utanför Sverige, säger Daniel Daboczy.

Källa: fundedbyme.com

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Ekonomi

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *