Content pages
Mätning och kartläggning i branschens framkant | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Mätning och kartläggning i branschens framkant

geoinformation

Geoinformation i Sverige AB är en många gånger ovärderlig hjälp för aktörer inom bland annat fastighetsförvaltning och dokumentation av infrastruktur. Man genomför mätning och kartläggning av geografisk information och är bland annat återförsäljare för smarta fjärranalyssystemet Cumulus One.

Geoinformation Sverige AB startades för elva år sedan och arbetar med mätning och kartläggning av geografisk information. Verksamheten innefattar GIS, mätning, kartläggning och fotogrammetri, och det är inom det sistnämnda som vi stöter på Cumulus One. Det rör sig om en effektiv, flygande lösning för kartering. Den låga vikten ger optimal prestanda utan att kompromissa med uthållighet. Med en flygtid på upp till tre timmar kan Cumulus One utföra kartläggning, analyser eller videosändningar över långa avstånd. Efter avslutat uppdrag återvänder flygplanet som landar vertikalt, utan behov av landningsbana.
– Cumulus One har de bästa aerodynamiska egenskaperna man kan tänka sig och är dessutom mycket användarvänlig. På marknivå har flygbilderna en noggrannhet på ner till 2,5 centimeter, säger Håkan Solberg som leder verksamheten i Geoinformation i Sverige AB tillsammans med kollegan Peter Wahlqvist.

Modern teknik
Geoinformation i Sverige AB producerar digitala databaser rörande exempelvis vatten och avlopp, el och tele, väg och mark. Inom området mätning utför man projekteringsmätning samt husutsättningar för byggsektorn, infrastrukturprojekt och så vidare, medan området kartläggning tar fram kartografiska produkter. Företag som jobbar med snöröjning, väg och entreprenad tillhör de vanligare användarna.
– I övrigt vänder vi oss till beställare inom exempelvis offentlig sektor, energiförsörjning och skogsindustri. Självklart finns det många fler användningsområden än de vi nämnt, det är i princip bara fantasin som sätter gränser. Vi använder av oss av den senaste tekniken som marknaden kan erbjuda och som är anpassad efter nordiska förhållanden, säger Peter Wahlqvist.

Lång erfarenhet
Geoinformation i Sverige AB sysselsätter i dagsläget fem anställda och servar en kundkrets som sträcker sig över hela Norden. Fortifikationsverket, Trafikverket, KF Fastigheter och Saab är bara några av uppdragsgivarna.
– Mångårig erfarenhet innebär att vi står för kvalitet. De som anlitar oss får alltid valuta för investerade pengar. Vår geografiska placering mitt i Norden underlättar vårt arbete och vi åker gärna ut och träffar kunderna på deras hemmaplan. Vi följer de senaste tekniktrenderna i branschen och ligger i framkant med utvecklingen, säger Håkan Solberg och Peter Wahlqvist.

Research: Arn Omanovic
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *