Content pages
Ledarskapsutveckling stärker och skapar lönsamhet | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Ledarskapsutveckling stärker och skapar lönsamhet

vm-bolaget

I takt med det ökande informationsflödet i samhället ställs allt högre krav på alla i ledande befattningar. Här kan VM-Bolaget spela en viktig roll med sitt breda koncept kring ledarskap och personlig utveckling.
– Vi jobbar med allt ifrån kortsiktiga föreläsningar till långsiktiga förändringsprocesser, säger den välkände profilen, tillika VM-Bolagets initiativtagare, Bengt Wiström.

VM-Bolaget, med flertalet olika utbildningar, föreläsningar och coaching i sin portfölj, hjälper många företag och organisationer där den gemensamma nämnaren är framgång och expansion. Ämnena är många men huvudsakligen fokuseras på ledarskap, personlig utveckling, coaching och försäljning.
– VM står för Vägen mot Målet, och det speglar i mångt och mycket det vi vill åstadkomma – att ha en tydlig strategi och dessutom njuta av vägen till sitt mål. Ett gott ledarskap lägger grunden till det perfekta laget. I dagens samhälle ställs oerhört mycket högre krav på allt ifrån föräldrar till lärare och chefer därför att konkurrensen är så tuff, säger Bengt Wiström som leder verksamheten.

Gediget förflutet
Att han talar om ”det perfekta laget” är inte så konstigt. Bengt pluggade på Bosön till idrottsledare och flyttade sedermera till England och USA där han utbildade sig till coach. Han har jobbat som basketcoach i 25 år för såväl elitlag som landslag, och har aldrig byggt ett lag som inte lyckats.
Bengt var också med och jobbade med Fryshuset i Stockholm tillsammans med Anders Carlberg, och har genom åren blivit ett välkänt namn och ofta anlitad föreläsare i såväl Sverige som utomlands. 1999 startade han Wiström Coaching AB, men sedan några år är det VM-Bolaget som gäller.
VM-Bolaget erbjuder halv- och heldagsföreläsningar, personlig coaching, processutbildningar, värdegrundsprocesser, ledarforum samt heldagsutbildningar i olika steg. Det handlar om att utveckla och stärka personer, samt skapa en gemensam plattform för att driva effektivt och uppskattat ledarskap.
– Sedan internet kom har ledarskapsrollen förändrats. Människor har i allmänhet mer information, vilket gör att man måste kunna bygga relationer med medarbetare snarare än att uttala direktiv. Idag är det ett måste i företag att alla delar samma värderingar för få verksamheten att fungera effektivt och konkurrenskraftigt. Vi pratar mycket om att ge hundra procent, detta för den personliga stolthetens skull, förklarar Bengt Wiström.

Vårt sätt att tänka är ofta det som ställer till det för oss. Vår hjärna har ett medvetet och ett undermedvetet sätt att agera. Det är viktigt att använda rätt tankar för att tänka framåt. Tankar man använder bakåt är, enligt Bengt, att göra en analys. Framåt är att skapa en bild. Med rätt sätt att tänka och agera finns stora vinster, på flera plan, att göra i dagens företag och organisationer.
– Jag uppskattar att inkomsterna kan öka med upp till 25 procent, sjukskrivningarna minska med 25 procent och personalen känna sig 25 procent mer tillfreds när man använder de verktyg vi kan hjälpa till med att tillhandahålla, säger Bengt Wiström.

Familjeföretag
Bengt blev inbjuden att tala för L’Oréal på Globen och det var där han träffade sin fru, Lotta. Genom åren har Bengt hunnit med att skriva två böcker om coaching, men efter att ha träffat Lotta bestämde de sig för att tillsammans skriva böcker om personlig utveckling och ledarskap. De har idag skrivit tre böcker och den fjärde är på väg.
– Lotta, som har en bakgrund som säljchef i både Sverige och USA, började jobba med mig 2004. Sedan dess håller hon i våra utbildningar och även min son Johan arbetar i företaget, berättar Bengt som för två år sedan sålde utbildningsdelen i företaget till Marilyn Bellman (tidigare ägare av Bellmans Åkeri AB).
– Jag har lovat alla att vara kvar i ytterligare tre år för att hjälpa till att stärka varumärket och utveckla våra medarbetare. I dag är det mina kollegor som är ute på fältet i det dagliga arbetet. Jag ska väl så smått börja dra mig tillbaka, men jag kommer aldrig att sluta helt med att coacha människor. Det är något jag brinner för, säger Bengt Wiström.

Research: Katarina Bergström
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *