Content pages
Bilplåtreparatör med lång historia | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Bilplåtreparatör med lång historia

wallbergs

I Solnaföretaget Wallbergs Bilplåt AB sitter historian i väggarna. Firman har 67 år på nacken och besitter således lång erfarenhet kring alla typer av bilplåtreparationer. Här tar man sig an allt ifrån motorcyklar till personbilar och lätta lastbilar.

Vi finner klassiska Wallbergs Bilplåt i Industriviadukten i Solna. Företaget har en lång och gedigen historia bakom sig. Karl Jonas Wallberg startade firman redan 1948 och överlämnade verksamheten med varm hand till sonen Leif 1970. Idag är det Michael Ohlsson som för de stolta traditionerna vidare. Han flyttade från Leksand för drygt 16 år sedan och tog därmed över verksamheten efter Leif och dennes fru.

Komplett verkstad
Wallbergs Bilplåt reparerar rost- och krockskador på alla fordon – allt ifrån motorcyklar till personbilar och lätta lastbilar.
– I vår verkstad kan vi ta emot upp till åtta fordon. Vi är kända för vår långa erfarenhet och våra snabba leveranser, säger Michael Ohlsson och visar upp den ändamålsenliga verkstaden.
Här finns två riktbänkar, låglyft och specialpunktsvets, vilket försäkringsbolagen kräver. Med hjälp av utrustningen kan man även detektera olika typer av metaller och dess tjocklekar. I verkstaden riktar man plåt, lagar och tillverkar även egna plåtar.
– Det är ett hantverk som dessvärre försvinner mer och mer. Det är en tradition som vi gärna värnar om här hos oss, säger Michael.

Kvalitetssäkring
Av miljöhänsyn byter man även ut plåtdelar mot begagnade varianter på Wallbergs Bilplåt. Verksamheten är AAA-klassad och LUPIN-godkänd, vilket innebär en kvalitetssäkring för kunderna, samtidigt som även detta är något som försäkringsbolagen kräver. Just försäkringsbolag utgör en väsentlig del av företagets kundkrets.
– Vi vänder oss förstås även till privatpersoner. En annan kund är polisen i Västerort som brukar lämna in sina krockskadade bilar hos oss. Vi har jobbat med polisbilar sedan drygt 20 år tillbaka, och härutöver samarbetar vi även med Norrorts Billackering, säger Michael Ohlsson.

Research: Cristina Funke
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *