Content pages
Legotillverkning med noggrannhet och precision | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Legotillverkning med noggrannhet och precision

kpv_teknik

Noggrannhet och precision är ledord i Karlskogaföretaget KPV Teknik AB. Man jobbar med legotillverkning inom mekanisk bearbetning och erbjuder allt ifrån fräsning och svarvning till montering av färdig produkt.

KPV Teknik AB har sina rötter i 70-talet och sysselsätter idag ett 20-tal anställda som på ett utmärkt sätt representerar företagets breda koncept kring legotillverkning inom mekanisk bearbetning med hjälp av 3D-modeller. Här är man experter på fräsning och svarvning.
– När det gäller fräsning bearbetar vi detaljer på allt från en centimeter till sex meter. Vi förfogar över fem fleroperationsfräsar, två portalmaskiner och sju bäddfräsar för ändamålet. Beträffande svarvning kan vi ta oss an objekt på mellan 1 och 35 centimeter, berättar Emil Gherghel, VD för KPV Teknik AB.

Trådgnistning, mätning och montering
KPV jobbar också med trådgnistning där man med hjälp av en speciell maskin kan bränna bort oönskat material för att uppnå de toleranser som efterfrågas. Man utför mätning där man säkerställer kvaliteten på tillverkade detaljer, samt utför montering där man sätter samman kompletta lösningar efter kundernas önskemål. Beställare kan förstås även få sina produkter levererade till önskad adress.

Långsiktiga relationer
KPV Teknik AB vänder sig till beställare i både Sverige och Norge. I kundkretsen märks företag som BAE Systems, SAAB Bofors Dynamics, Valmet och SKF, vilka uppskattar det faktum att KPV Teknik AB:s kunder alltid erhåller ett mervärde genom sitt samarbete med KPV.
– Det handlar om att skapa goda relationer och långsiktiga affärer för både oss och våra kunder, säger Emil Gherghel som själv har åtskilliga år bakom sig i branschen, även i konsultrollen. Förra året köpte han KPV Teknik AB tillsammans med sin bror, Jon Häll, och sedan dess har man på ett utmärkt sätt fört bolagets stolta traditioner vidare. Verksamheten är till exempel både kvalitets- och miljöcertifierad enligt ISO-standarden.
– Vi kan leverera kompletta produkter med små toleranser och stor noggrannhet. Med kunnig personal och 40 år i branschen kommer vi att fortsätta på den inslagna vägen, följa utvecklingen och anpassa maskinparken därefter, säger Emil Gherghel.

Research: Arn Omanovic
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *