Content pages
En helhetsleverantör kring avancerad plåtbearbetning | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

En helhetsleverantör kring avancerad plåtbearbetning

henjo

Ljungbybaserade Henjo Plåtteknik AB är en komplett helhetsleverantör rörande avancerad plåtbearbetning. I den moderna verkstaden tar man sig an allt ifrån tvätt, via bockning, valsning och stansning, till montage.

Grunden till Henjo Plåtteknik AB lades redan 1945 då företaget etablerades under namnet Henry Johanssons Svets- och Smidesverkstad. Det fick sitt nuvarande namn 1997, samma år som den första laserskärningsmaskinen införskaffas. 2008 investerades cirka 60 miljoner kronor i nya lokaler och maskiner, en följd av att man året innan blivit en del av industrikoncernen Söderbergföretagen, vars dotterbolag verkar inom tre affärsområden; plast, plåt och infrastruktur. I koncernen, som har sin bas i Sverige och omsätter cirka 570 miljoner kronor, ingår även dotterbolagen ProVia, Elisolation, Nordic Plastics Group och Blink Fyrar.

Helhetslösningar
Avancerad plåtbearbetning är Henjo Plåtteknik AB:s specialitet. Laser, stans/vals, kantpress, svets, pulverlack, tvätt och montering ingår i det breda konceptet som sysselsätter ett hundratal anställda på en 10 000 kvadratmeter stor produktionsyta. Anders Larsson, VD, leder verksamheten.
– Vi står för kompletta helhetslösningar, säger han och visar upp den moderna maskinparken för laserskärning av svartplåt, aluminium och rostfritt.
Här finns maskiner för både manuell och robotiserad kantbockning. Henjo Plåtteknik kan ta sig an såväl små som stora serier och har både kompetens och utrusning för att kunna ta sig an allehanda förfrågningar. I verkstaden finns till exempel fyra manuella kantpressar och två som är bestyckade med robot.
– Tack vare mångfalden av produkter kan vi utnyttja plåten optimalt. Vår mest avancerade lasermaskin är utrustad med automatiskt höglager för inmatning av plåt, berättar Anders Larsson.
I verkstaden kan man ta sig an plåt på tre gånger en och en halv meter och med tjocklekar på upp till 8 millimeter för aluminium, 15 millimeter för rostfritt och 20 millimeter för svartplåt. Valsning och stansning sker i moderna, programmerbara maskiner som arbetar med mycket stor noggrannhet och små toleransnivåer. I anläggningen tvättar man också olika produkter för kunder med höga renhetskrav. Det kan till exempel röra sig om hydraul- och bränsletankar. Man åtar sig också montering av allt ifrån små komponenter till riktigt stora objekt.

Kvalitet och miljö
Kvalitet och miljö är ledord som genomsyrar hela verksamheten i Henjo Plåtteknik AB. Företaget är certifierat enligt ISO 9001, ISO 14001 och ISO 3834-2 och strävar alltid efter att arbeta på ett sätt som minimerar miljöpåverkan.
– Att arbeta strukturerat och medvetet med både kvalitet och miljö är en självklarhet för oss. Beträffande kvalitet kontrollerar vi kundens utfallsprov, genomför 0-serietillverkning eller tar stickprov på vår repetitiva detaljtillverkning, säger Anders Larsson.
ABB, Atlas Copco, Electrolux och Komatsu är bara några av de uppdragsgivare som Henjo Plåtteknik servar, och som uppskattar att hela tillverkningsprocessen sker under ett och samma tak.

Research: Björn Rönndahl
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *