Content pages
Helhetslösningar på dina transportproblem | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Helhetslösningar på dina transportproblem

uddevalla_lbc

Uddevalla Lastbilscentral har 60 år på nacken och har genom åren byggt upp en gedigen transportverksamhet, präglad av kvalitet och leveranssäkerhet. Med erfaren personal och ett modernt logistiktänkande erbjuder man helhetslösningar för alla typer av transporter.

Uddevalla Lastbilcentral startades som en ekonomisk förening 1955 och ombildades till aktiebolag för tolv år sedan. Det som från början var en renodlad ordercentral har genom 60 år utvecklats till dagens totalleverantör av kvalificerade logistiklösningar. Verksamheten utgår från de egna lokalerna i Kuröds industriområde och det är här vi träffar bolagets VD, Mats Gillberg.
– Vi har genom åren haft en förmåga att hela tiden knyta till oss duktiga chaufförer och annan kompetent personal. Det har byggt vår långa erfarenhet och en bred kunskapsbank. I kombination med ett modernt logistiktänkande kan vi stå för skräddarsydda totallösningar för alla typer av transporter, säger Mats.

Dotterbolag
I den imponerande fordonsparken finns, förutom renodlade transportfordon, även dumpers, grävmaskiner, hjullastare och en mobil stenkross. Totalt förfogar man över cirka 130 fordonsenheter. I verksamheten ingår fyra helägda dotterbolag; Grävmaskinscentralen i Uddevalla AB (GMC), Uddevalla Lastbilcentral Transport AB (ULC), Transport & Logistik i Uddevalla AB (TOL) samt Oscarssons Mark med kontor och verkstad i Mellerud, och ett arbetsområde som sträcker sig över Dalsland och södra Värmland.
– Grävmaskinscentralen förvärvade vi för drygt tio år sedan och 2010 förvärvade vi ett åkeri och bildade ULC. Här förfogar vi över ett 15-tal bilar som i huvudsak transporterar betongelement på uppdrag av Kynningsrud Prefab i Uddevalla, berättar Mats Gillberg.

Kvalitet och kostnadseffektivitet
Uddevalla Lastbilscentral åtar sig såväl uppdrag för privatpersoner som löpande tjänster åt företag, organisationer och myndigheter med höga krav på kvalitet och kostnadseffektivitet. Bolaget har vuxit kontinuerligt, inte minst tack vare nya företagsförvärv. Idag ägs det av ett 40-tal åkare som tillsammans representerar en mycket stark bredd avseende modern logistik. Här finns till exempel tillgång till eget kyllager.
– Vi står för helheten och tryggheten för åkarna och är kvalitets- och miljöcertifierat enligt ISO-standarden. Vi jobbar med en stark lokal prägel och har genom åren byggt upp ett mycket gott rykte i branschen, säger Mats Gillberg och avslutar med att nämna de tre nyckelord som kommit att prägla verksamheten genom åren; kvalitet, logistik och miljö.

Research: Håkan Larsén
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *