Content pages
Tieto och SBAB tecknar nytt avtal om molntjänster | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Tieto och SBAB tecknar nytt avtal om molntjänster

SBAB förlänger sitt IT-driftavtal med Tieto och satsar på fortsatt ökad modernisering och effektivisering med hjälp av Tietos kapacitets- och molnlösningar. Avtalet gäller i fem år.

– Tieto har en gedigen erfarenhet och kunskap om IT-drift och samtidigt god kännedom om SBAB:s behov. Det som avgjorde att vi förlängde IT-driftavtalet med Tieto var framförallt deras nya molnlösning som kommer att göra SBAB mer kostnadseffektivt samtidigt som vi blir snabbare och mer lättrörliga i IT-leveransen till våra kunder. Det kommer att bidra till SBAB:s vision om att skapa Sveriges bästa bolån. Vårt framtida fokus är bolåneerbjudandet, kundkommunikation och kontinuerlig effektivisering av verksamheten. Här blir betydelsen av snabb och lättrörlig IT allt viktigare, säger Johan Sandberg, chef Infrastruktur & Drift på SBAB.

Molntjänster allt vanligare
– Vi är väldigt stolta över det förnyade förtroendet från SBAB. Finansbranschen genomgår en omvälvande förändring där IT blir en allt mer integrerad del av själva kärnaffären. Det förlängda samarbetet med SBAB bekräftar vår roll som en långsiktig partner för våra kunder i den utvecklingen, säger Alexandra Fürst, affärsområdeschef Financial Services, Tieto Sverige.
Molntjänster har varit den affärsverksamhet hos Tieto som vuxit snabbast under det gångna året. År 2020 väntas upp till 80 procent av Tietos omsättning inom Managed Services utgöras av molnbaserade IT-tjänster. Tieto är Nordens största leverantör av molntjänster.

Källa: tieto.com

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Pressreleaser

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *