Content pages
Sökes: Målinriktad entreprenör till gedigen transportfirma | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Sökes: Målinriktad entreprenör till gedigen transportfirma

lödde

Det är en synnerligen gedigen transportfirma som Anders Christensson driver. Löddeköpinge Biltrafik AB har 25 år på nacken och har alla förutsättningar för en fortsatt god utveckling. Anders lever med jobbet men har en önskan om att kunna lämna över företaget till en trygg entreprenör i framtiden.
Någon som känner sig manad?

Anders Christensson har precis tagit hem en större order från en mycket välkänd kund som han är mycket stolt över.
– Det skapar arbete för invånare i kommunen, konstaterar Anders som själv kommer att hålla i hela entreprenaden.
Anders förfogar över sju lastbilar, sju grävmaskiner, två lastare, en väghyvel och en skylift i sitt företag Löddeköpinge Biltrafik AB – eller Lödde Biltrafik som man också säger – och sysselsätter 13 anställda. Det skulle, enligt Anders, kunna vara 18 med tanke på alla maskiner man äger. Anders får själv hoppa in när någon är sjuk, vilket är fallet denna dag, varför intervjun sker i en av firmans lastbilar. Anders berättar att han är mer eller mindre uppväxt bakom rattar och spakar, men betonar att han inte skulle klara sig utan hustrun Carina, som utöver marktjänsten sköter kontoret avseende exempelvis bokföring med mera.
– Tro det eller ej, men redan som fyraåring började jag köra traktor hos min far som drev ett lantbruk. När jag var gammal nog att köra lastbil började jag köra för en lokal firma och därefter drev jag en taxirörelse under en tioårsperiod. Det blev bland annat limousinservice till Sturup flygplats, minns Anders som startade sin egen firma 1989 när han köpte sin första lastbil.
I ett hörn hemma på gården står dessutom traktorn från 1957, en Ferguson 35 som Anders startade sin karriär i. Han har köpt tillbaka den för 18 000 kronor och har för avsikt att rusta upp den.

God utveckling
I Lödde Biltrafik AB började Anders köra för Akka Frakt och fyra år senare tecknade han avtal med Cliffton som är ett bolag inom Peab-koncernen. Kring millenniumskiftet köpte han en kranbil och en grävmaskin, och sedan dess har den goda utvecklingen i firman fortsatt.
– Blir man utnämnd till årets gasellföretag 2009 och nominerad till årets företagare, vilket jag blev 2011, har man fått ett kvitto på att helheten fungerar bra, konstaterar Anders Christensson.
Än idag har han avtal med Cliffton, vilket innebär transporter i framför allt sydvästra Skåne.
– Eftersom jag är välkänd i kommunen hänger alla på och vill ha jobb utförda, det gäller speciellt byggarna i kommunen som är mycket framåtsträvande och ambitiösa, säger Anders som utöver avtalet med Cliffton har två bilar som går över hela Sverige på uppdrag av Stig och Mickes Kranbilar, där man kör för E.ON, Holtab med flera.
Härutöver utför Anders mindre entreprenader, såsom gräv- och dräneringsjobb, samt mindre och större byggnationer där gräv-, schakt- och transportuppdrag, det vill säga hela kedjan, ingår.

Söker arvtagare
För Anders Christensson är dock arbete inte allt här i livet.
– Jag får ständigt rycka in när någon är borta, så är det i en mindre verksamhet, konstaterar Anders som dock har ett bekymmer. Ingen i familjen har intresse av att ta över företaget, så hans önskan är att få in en person med ambitionen att jobba sig in i firman för att på sikt ta över densamma.
– Det ska vara en person som brinner för det här. Vederbörande får ta hand om ett oerhört väl fungerande företag med mycket bra kunder, allt ifrån kommunen, E.ON och Cliffton till mindre byggare. Självfallet släpper jag inte taget förrän jag ser att allt fungerar som det ska, men om det finns någon hugad intressent får denne gärna höra av sig, säger Anders Christensson med glimten i ögat.

Research: Thomas Strandqvist
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *