Content pages
Ny säkerhetsteknik för företag, journalister och humanitära organisationer | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Ny säkerhetsteknik för företag, journalister och humanitära organisationer

säkerhetsteknik

PFO techs bärbara säkerhetsteknik skyddar redan idag människorättsaktivister, politiska dissidenter och hjälparbetare i 15 länder. Nyligen lanseras företagets nya generation av PFO Shield som man beskriver som marknadens mest avancerade säkerhets- och trygghetskoncept med GPS/GSM/GPRS för journalister, humanitära organisationer och företag i farliga miljöer, världen över.

PFO Shield är en app för smartphones som kombineras med ett patenterat GPS/GSM-armband eller annan säkerhetsenhet, och som erbjuder användaren möjligheten att koppla en eller flera personer till sin app och kan, i händelse av fara i någon form, enkelt utlösa ett larm som når gruppen via GPRS med info om vem som larmat och var personen befinner sig. Larmet kan utlösas genom att användaren antingen klickar på ”Larm” på skärmen, drar ur hörlurssladden eller utlöser larm via armbandet.
PFO Shield är utvecklad för att ge såväl privatpersoner som företag ett dynamiskt, effektivt och omedelbart skydd – i Sverige såväl som globalt.

Utsatt grupp
Förutsättningen att arbeta som journalist, hjälparbetare eller liknande i länder med inbördeskrig, social instabilitet eller under diktatur har blivit avsevärt mycket farligare under de senaste 10-15 åren. Människor inom dessa yrkesgrupper blir allt oftare föremål för attacker och kidnappningar och bara under 2014 har nästan hundra journalister rapporterats dödade, internationellt.
– Journalister, hjälparbetare och anställda i farliga miljöer utgör en allt mer utsatt grupp idag. Vårt uppdrag är att ge dessa människor en ökad trygghet och säkerhet genom att utveckla teknik runt bäraren. Vi vet att möjligheten att larma, omedelbart i händelse av en incident, är direkt avgörande och med vår teknik kan bäraren enkelt göra just detta, säger Johan Carlsson, VD, PFO Tech.

Källa: pfoinc.com

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER IT/Digital Kommunikation

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *