Content pages
Metallexpert satsar internationellt | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Metallexpert satsar internationellt

sop_metal

Ett 20-årigt kamratskap ligger bakom ett riktigt framgångsrikt företagskoncept. SOP Metal representerar specialistkompetens och levererar komponenter och utrustning för elproducenter, petrokemiska industrin och stålindustrin.

De tre vännerna Sakari, Osmo och Pekka startade SOP Metal som därefter har utvecklats till en synnerligen stark aktör i sin bransch med en omsättning på mer än 100 miljoner kronor och en medarbetarskara som uppgår till 50 personer. Under ett och samma tak har man samlat all kompetens och all nödvändig utrustning för att via sina underleverantörer leverera komponenter och utrustning för  elproducenter, petrokemiska industrin och stålindustrin. Två av grundarna, Sakari och Pekka, är fortfarande verksamma i företaget som leds av VD Sami Kuntola.
– Många av våra anställda är också delägare i företaget och dessutom har många av dem arbetat i branschen i många år. Därmed besitter vi kompetens som bland andra ABB och Vacon efterfrågar, säger Sami.

Bred kompetens
Kunder i behov av expertis och hjälp med produktutveckling kan med fördel kontakta SOP Metal. Företagets specialité är produktion och bearbetning i koppar, aluminium och stål. Det kan röra sig om tillverkning av kopplings- och kabelskåpsutrustning med enheter i koppar för överföring av elektrisk spänning, eller utrustning för att isolera från oönskad överföring av spänning. Ett omfattande utbud av olika isoleringsmaterial tillverkas enligt exakta materialspecifikationer.
– Vi besitter bred kompetens inom bearbetning, bockning, svetsning och ledning. Härutöver säljer vi också metallmaterial till våra kunder, berättar Hannu Viljamaa som ansvarar för marknadsföringen i SOP Metal.
Han tillägger att verksamheten är såväl kvalitets- som miljöcertifierad enligt ISO-standarden.

Står rustat
SOP Metal är beläget i Vasa Airport Park industriområde och endast ett stenkast från både flygplats och hamn. Företagsledning och produktion är placerade under ett och samma tak, vilket tillsammans med moderna och nybyggda lokaler, och det geografiskt gynnsamma läget, gör att företaget nu står väl rustat för att satsa internationellt. Ett första steg tas på Elmiamässan i Jönköping.
– Där kommer vi att ha direktkontakt med både svenska och norska företag i syfte att inleda internationell etablering, men också för att skapa nätverk och samarbete samt, givetvis, etablera nya kundkontakter, berättar Sami Kuntola.

Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *