Content pages
En helhetsleverantör inom automation | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

En helhetsleverantör inom automation

abia

ABIA Industriautomatik AB har utvecklats till en betydande aktör för svensk industri. Man representerar ett brett koncept kring industriautomation som innefattar allt ifrån konstruktion och tillverkning till installation och service.

ABIA Industriautomatik AB bildades 1996 och utgår från anläggningen i Vålberg utanför Karlstad där 16 anställda på ett föredömligt sätt representerar företagets breda koncept.
– Vi tar fram allt ifrån kompletta, kundanpassade apparat- och elskåp till komplicerad utrustning för automation och pneumatik. Här tar vi ansvar för hela värdekedjan – från konstruktion och tillverkning till installation och service, säger Peter Dahlgren som är en av två delägare i ABIA, och tillägger att man även kan ta sig an traditionella elinstallationer.

Heltäckande koncept
Verksamheten i ABIA Industriautomatik AB kan delas in i fyra huvudsakliga arbetsområden; verkstad, montage, service och konstruktion. I verkstaden tillverkar man automationsskåp enligt kundens specifikationer.
– Vi köper själva in det aktuella materialet och bygger skåpen från grunden. Därefter testar vi hårdvaran och kontrollerar så att allt fungerar som det ska. I vår verkstad tillverkar vi också skyltar av plastlaminat, till exempel positionsskyltar eller skåpsskyltar, berättar Thomas Belsing, förman på ABIA.
Beträffande montage skickar ABIA ut sina kompetenta montörer till kunder över hela Norden. Det kan handla om produkter man själva tillverkar, men också om kundens egen utrustning som de kan behöva hjälp med. ABIA representerar också ett brett servicekoncept kring automation, inte minst industrins PLC-system. Man erbjuder också löpande underhåll och felsökning.
Området konstruktion omfattar å sin sida konstruktionsarbete med CAD-ritningar och problemlösning.
– Vi hade till exempel nyligen en kund som behövde en specifik maskin, men inte visste hur de skulle konstruera den. Vi tog fram en konstruktionsritning som de var mer än nöjda med, berättar Peter Dahlgren.

Stark kundkrets
ABIA Industriautomatik AB vänder sig i första hand till industrin men servar även kunder bland konstruktions- och ingenjörsbyråer samt inom den kommunala sektorn. Valmet, Goodtech, UMV i Säffle, Dynasafe i Karlskoga, Grums kommun, Emerson och norska Kléven är bara några exempel ur den digra kundkretsen där man ser ABIA som en helhetsleverantör inom automation.
– Många väljer oss eftersom vi erbjuder konkurrenskraftiga priser som innebär att kunden får valuta för investerade pengar. Utvecklingen är god och vi har för avsikt att utöka personalstyrkan med ytterligare sex personer inom de närmsta fem åren. Dessutom satsar vi på att bredda verksamheten med ytterligare en gren, nämligen hydraulik, avslöjar Peter Dahlgren.

Research: Arn Omanovic
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *