Content pages
Uppvärmt konstgräs främjar idrottsrörelsen | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Uppvärmt konstgräs främjar idrottsrörelsen

unisport

Snö och is är ett minne blott för fotbollsspelare, tennisspelare och golfare. Landskronabaserade Unisport Scandinavia AB kan erbjuda ett unikt konstgräs med uppvärmningsfunktion som förlänger säsongen i det hårda nordiska klimatet.

– Detta fanns inte i min värld då jag spelade fotboll i IFK Mora, berättar entreprenören Mikael Hjelte som värvades till Landskrona Bois med målet att bli tränare för den anrika föreningen. Ödet ville dock annorlunda, det blev sportgolv och gräsmattor i konstmaterial i stället. Idag är han VD och delägare i företaget Unisport Scandinavia AB i Sverige, Danmark, Norge och Finland.
Unisport säljer och marknadsför sportgolv, konstgräs för fotboll, golf och landscaping samt har ett brett sortiment av läktarstolar och teleskopläktare för fotbollsarenor, ishallar och sporthallar. I sortimentet finns även tennisgolv, padelanläggningar, näridrottsplatser och täckgolv till idrottsanläggningar.

FIFA driver konstgräsutvecklingen framåt
Med fler än 400 installationer och drygt 20 på stora arenor är Unisport Scandinavia AB Nordens största leverantör av konstgräs.
– Tillsammans med vår partner Greenfields har vi skapat den mest tekniska och mest avancerade gräsportfölj som finns på marknaden. Konstgräset är idag minst lika bra som naturgräs, med fördelen att livslängden är tio år längre än för naturgräs. Det behövs inga kostsamma maskinparker för att sköta dem, konstgräs kan spara upp till 75 procent av tiden det tar att sköta en naturlig gräsplan, framhåller Mikael Hjelte.
Konstgräs torkar snabbt efter regnoväder eller skyfall. Numera kan man även erbjuda konstgräs med uppvärmningsfunktion, vilket är helt unikt. FIFA har introducerat ett kvalitetsprogram för konstgräs som Unisport utan tvekan lever upp till.
– Vi förfogar över våra egna team som lägger gräset, vilket gör att vi kan säkerställa resultatet. När gräset väl är på plats ska det skötas och även denna tjänst tillhandahåller vi, säger Mikael Hjelte och berättar att man började leverera konstgräs till greener på golfanläggningar för fem år sedan.
– Spelarna upplever det positivt att bollen rullar och stannar där den ska, samtidigt som anläggningspersonalen ser en mängd fördelar kring själva skötseln. Lekplatser, skolgårdar och trafikmiljöer är andra områden där konstgräs blir allt vanligare. Här är det ofta kommunerna som är beställare, berättar Mikael.

Världsledande sportgolv
Unisport är även marknadsledande avseende sportgolv i Skandinavien där man installerar cirka 100 000 kvadratmeter per år. Gerfloor Taraflex är världens mest lagda sportgolv och används som underlag i stora mästerskap som OS, VM och EM. Unisport erbjuder kompletta sportgolvsystem med undergolvkonstruktioner samt renovering av befintliga sportgolv. I sortimentet finns även trägolv, mobila sportgolvslösningar, fitness- och gymgolv, gummimattor och dansgolv.
Unisport Scandinavia samarbetar härutöver med några av världens ledande tillverkare av läktarstolar och teleskopläktare. Genom åren har man framgångsrikt installerat läktarstolar och system till flertalet arenor runt om i Skandinavien. Man är bland annat leverantör till Svenska Tennisförbundet och har till exempel levererat underlag till Davis Cup-matcher. Mikael Hjelte nämner i sammanhanget padel som är en av de snabbast växande sporterna i världen.
– Det går att liknas vid en kombination av tennis och squash, och här kan vi leverera kompletta anläggningar, berättar han.
Unisport kan dessutom erbjuda ett komplett system för mobila golvlösningar, avseende lätthanterliga täcksystem med komplett lagrings- och hanteringsutrustning, testade och godkända fotbollsmål, kompletta näridrottsplatser, underhållsmaskiner för konstgräs samt avbytarbås.

Research: Thomas Strandqvist
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *