Content pages
Tre fabriker blir en – och störst på marknaden | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Tre fabriker blir en – och störst på marknaden

rörklammerfabriken

Rörklammerfabriken AB öppnar en ny fabrik i Eslöv i november genom att slå samman de tre fabriker man har i dag.
– På så sätt får vi branschens bredaste sortiment och tillverkning samlat på ett och samma ställe, berättar ägarna Lars Pettersson och Joakim Pålsson.

Tidigare omfattade Rörklammerfabriken AB tre tillverkningsenheter i Eksjö, Kävlinge och Svalöv. Med start i november samlas allt under ett tak i Eslöv.
– Vi vinner mycket på denna sammanslagning, inte minst avseende transporter, samtidigt som vi får möjlighet att bredda sortimentet, utöver de 6 000 artikelnummer vi har idag, säger Joakim Pålsson, VD och delägare tillsammans med fyra kollegor.
Fästdetaljer och det man kallar för SSG Standard är bolagets huvudprodukter, varav den sistnämnda står för Standard Solution Group och är en standard för upphängningsdon som funnits i mer än 40 år. Det rör sig om ett komplett utbud av upphängningar, styrningar, stöd och fixar för rörledningar med dimensioner på mellan 10 och 1 200 millimeter, vilka används i anläggningar där höga krav ställs på precision och hållfasthet. I regel levereras dessa i varmförzinkat utförande, men klamsvepen kan dock fås i rostfritt, obehandlat, värmehållfast och syrafast.
Fästdetaljer innefattar bland annat klamsvep i koppar, Ffzv och syrafast. Här finns också syskonklammer, L- och Z-järn, fästvinklar, bladhylsor, pendlar med mera.
– Vi erbjuder råmaterial, standard- och specialprodukter, stora som små, och förfogar i framtiden över en verkstads- och lagerlokal på 2 700 kvadrat meter, berättar Lars Pettersson som är en av bolagets fem delägare.

Förmedlar kunskap
All försäljning sker via återförsäljare som Lars, Joakim och deras kollegor hela tiden strävar efter att utöka sitt samarbete med, bland annat genom att delta på lokala mässor.
– Vi märker att våra kunder vill lära sig mer om våra produkter och vi ställer självklart upp med full support. Vi jobbar även mot slutkunden tillsammans med våra återförsäljare, vilket de uppskattar, och det genererar i sin tur omfattande uppdrag, berättar Lars Pettersson och nämner bland annat sjukhus, pappersbruk och vägtunnlar.
– Vi vill inte sticka under stol med att vi är beroende av våra återförsäljare, och anser därför att ju mer de kan om våra produkter desto bättre resultat blir det för alla inblandade parter, påpekar Joakim Pålsson.
På Rörklammerfabriken jobbar man efter grundpelare som kvalitet, flexibilitet och snabba leveranser. Verksamheten är kvalitets- och miljöcertifierad enligt ISO-standarden, och innan året är slut kommer fler certifieringar att vara klara.

Hundra års erfarenhet
Rörklammerfabriken bär på en gedigen historia. Företaget etablerades redan 1936 då Arvid Linde grundade verksamheten. När hans son Elof tog över 1952 införlivades även grossistverksamhet i företaget, och när i sin tur Peter Linde axlade sin fars mantel drygt 30 år senare innebar det att tre generationer Linde styrt Rörklammerfabriken. Genom åren har man gått ifrån manuellt smide via bockning till maskinell och automatiserad produktion av rörklammer. För några år sedan såldes bolaget till Lars och Joakim samt ytterligare tre personer; Lars Bülow, Roger Jönsson och Emma Pålsson. Kvintetten har hundra års samlad yrkeserfarenhet av branschen som man har för avsikt att förvalta i Rörklammerfabrikens namn. Tillsammans har man en klar och tydlig ambition att utveckla verksamheten och stärka företagets position i branschen ytterligare.
– Vi breddar hela tiden vårt sortiment med unika lösningar och jobbar allt mer med fjärrvärme och kyla. Det är ett av flera områden där vi ser utvecklingspotential, säger Joakim Pålsson.

Research: Thomas Strandqvist
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *