Content pages
Tetra Pak lanserar branschens första helt växtbaserade och förnybara förpackning | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Tetra Pak lanserar branschens första helt växtbaserade och förnybara förpackning

tetra

Tetra Pak tillkännagav nyligen lanseringen av branschens första dryckeskartong som tillverkats helt och hållet av växtbaserade, förnybara förpackningsmaterial.

Den nya Tetra Rex®-förpackningen blir den första i sitt slag på marknaden, med plastskikt av biobaserat lågdensitetspolyeten, skruvkork av biobaserat högdensitetspolyeten samt FSC ®-märkt kartong från ansvarsfullt skogsbruk. Allt polyeten i kartongen framställs från sockerrör.
– Environmental Excellence är en av Tetra Paks strategiska prioriteringar och en stor drivkraft för vår produktutvecklingsverksamhet, berättar Charles Brand, VP Marketing & Product Management på Tetra Pak.

Mervärden
– Tillsammans med leverantörer, kunder och andra intressenter leder vi branschen mot hundra procent förnybara förpackningar. När vi ökar andelen förnybart material i våra förpackningar är det inte bara bra för miljön, utan vi anser också att det ger våra kunder en konkurrensfördel genom att bidra till deras produkters totala miljöprofil, understryker Charles Brand.
Den nya Tetra Rex-förpackningen är framtagen i samarbete med Braskem, en av världens ledande tillverkare av polyetenplast från förnybara källor, och kommer att släppas på marknaden i början av 2015.

Källa: tetrapak.com

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Industri

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *