Content pages
Komplett sanering och underhåll | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Komplett sanering och underhåll

industrimiljö

Industrimiljö Väst AB är saneringsspecialisten som hjälper industri och offentlig förvaltning med planerade och akuta insatser. En helhetsleverantör kring allt som rör professionell industrisanering med hela Sverige och Norge som arbetsfält.

För tjugo år sedan bytte Bengt Lindgren bransch, från bilmekaniker till tung industrisanering. Nu är det stora industrier inom livsmedels-, process-, järn- och stålindustrin som gäller. Ett flertal stora värmeverk kan även räknas in bland kunderna.
– Vi jobbar i princip bara med helhetslösningar i längre kontrakt och täcker hela Sverige och delar av Norge, förklarar Bengt Lindgren.

Industrimiljö Väst AB etablerades 1993 och har sedan dess utvecklat ett koncept som attraherar kunder över hela Sverige och Norge. Även förfrågningar från Danmark har blivit allt vanligare. 25 anställda upprätthåller företagets höga ambitionsnivå som genom året servat uppdragsgivare inom inte minst den tunga industrin, såsom pappersbruk, järn- och stålindustri och kraftvärmeverk. Det är onekligen ett synnerligen brett tjänsteprogram som Industrimiljö Väst AB med VD Bengt Lindgren i spetsen kan visa upp.
– Vi utför stora saneringsuppdrag, framförallt i samband med våra kunders revisionsstopp. Under några veckor varje år stoppar industrin sin produktion för att utföra underhållsarbeten. Då går vi in och utför alla typer av saneringar och underhållsarbeten. Under ett pressat tidsschema utför vi allt ifrån vakuumsugning, vatten-, is- och sandblästring, högtrycksspolningar, oljesaneringar och andra rengöringsarbeten som behövs. Vi har även tillgång till specialkompetens, såsom klätterfirmor och sotsprängare, när detta krävs, berättar Bengt Lindgren

Legoarbete
Sedan en tid tillbaka jobbar Industrimiljö Väst med blästring av vindkraftsutrustning i sina egna lokaler på Lamberget i Karlstad.
– Blästring av vindkraftsdelar är ytterligare ett arbetsområde för oss. En spännande bransch som vi gärna jobbar vidare med. Vi har ett eget system för återvinning av blästersand och även möjlighet att ta andra kunduppdrag, stora som små.
– Lokalerna och läget har gjort det möjligt att även hantera komponenter till pappersbruk, så stora att de i stort sett bara kan hanteras med den blästringsutrustning vi har i den gamla röntgenhallen intill gjuteriet.

Ansvar
– Att många kunder är nöjda och hittar tillbaka till oss med nya önskemål och förfrågningar beror bland annat på att vi garanterar en hög leveranssäkerhet och har en ändamålsenlig maskinpark. Dessutom har vi ett mycket gott samarbete med våra partners, vilket gör att vi alltid har tillgång till reservutrustning vid behov. Våra kunder uppskattar förstås också att vi kan erbjuda en ansvarsförsäkring på upp till 50 miljoner kronor, framhåller Bengt Lindgren.

Research: Arn Omanovic
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *