Content pages
Kvaliteten i fokus i Bodéns Bygg | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Kvaliteten i fokus i Bodéns Bygg

bodens_bygg

När fokus på priset blir för stort i byggbranschen riskerar kvaliteten att bli lidande. Det är ett arbetssätt man valt att inte anamma i Boråsföretaget Bodéns Bygg AB. Här står kvalitetsbegreppet alltid i första ledet, vilket attraherar beställare i hela Västsverige.

Det är ROT-jobb och nybyggnation som utgör huvudsysslorna i Bodéns Bygg AB. Företaget har åtskilliga år på nacken och har ända sedan starten fokuserat på bygginsatser med hög kvalitet. Man är till exempel innehavare av BASU-, BASP- och BKR-certifieringar, vilket också skvallrar om den starka bredd som VD Lars Bodén och hans tio anställda representerar. Man åtar sig allt ifrån badrumsrenoveringar, köksarbeten och fönsterbyten till takarbeten och komplett nybyggnation.

Breda tjänster
Det sistnämnda är ett koncept som man utvecklat tillsammans med Sjömarkens Hus där Bodéns Bygg konstruerar lättviktsstommar med låg energikostnad. Takarbeten erbjuds såväl företag som privatpersoner där Bodéns Bygg besiktigar taket innan man lämnar en offert.
– Vi är certifierade att bygga ställningar själva och tar därför ansvar för hela jobbet, påpekar Lars Bodén som äger företaget tillsammans med kollegan Thomas Gustavsson.
Beträffande badrumsrenoveringar har Bodéns Bygg förstås våtrumsbehörighet. Man erbjuder kompletta helhetslösningar, vilket innebär att en normal insats blir klar på två till tre veckor. Lars Bodén påminner om att privatpersoner får använda ROT-avdraget, och detsamma gäller förstås för köksinstallationer och renoveringar där man utgår från kundens önskemål och återkopplar med ritning och offert. Fönsterbyten omfattar både invändigt och utvändigt arbete och även här står Bodéns Bygg för helhetslösningar.
Härutöver jobbar Bodéns Bygg AB även med det som går under namnet XL Monterat och klart.
– XL-kedjan har ett koncept där kunderna köper produkter inklusive montage. Kunden jobbar hela tiden mot XL men det är vi som står för monteringsarbetet, förklarar Lars Bodén.

Många nöjda kunder
Bodéns Bygg AB jobbar i ett upptagningsområde som täcker Bollebygd, Rävlanda, Hindås, Landvetter, Mölnlycke och Göteborg. Sex fullt utrustade servicebilar gör verksamheten flexibel. Genom åren har man servat en mängd nöjda uppdragsgivare, varav några är XL Bygg i Borås, Johansson & Gunverth i Rävlanda, Bollebygds kommun, Puta Madre i Göteborg och Eductus i Borås.
– Vi är ett företag som sätter kvaliteten i första rummet. Ibland kan det faktiskt hända att vi tackar nej till ett uppdrag när kunden vill pruta ner priset på bekostnad av kvaliteten. För oss är det viktigt att alltid stå för professionella insatser, understryker Lars Bodén.
Tack vare den mångåriga erfarenheten och den höga kompetens som finns i företaget får kunderna alltid valuta för sina pengar.
– Vi är en liten firma som alltid gör det lilla extra och där kunden känner sig trygg med att lämna uppdragen i våra händer. Det är en filosofi vi kommer att fortsätta anamma även i framtiden.

Research: Arn Omanovic
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *