Content pages
ABB skapar nyckelfärdig gasanläggning i Tunisien | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

ABB skapar nyckelfärdig gasanläggning i Tunisien

00950789_1

ABB har tagit hem ett kontrakt värt 216 miljoner dollar på en nyckelfärdig gasanläggning till South Tunisian Gas Project (STGP). Beställare är OMV Tunisie Production GmbH, ett dotterföretag till den österrikiska energikoncernen OMV.

ABB ska ansvara för leverans av den nyckelfärdiga anläggningen till Nawara gashanteringsanläggning (GTP), inklusive gasseparation och fraktionering av flytande gas (LPG). ABB ska också leverera nyckelkomponenter för automation, kommunikation och elkraft, inklusive styr- och övervakningssystem samt transformatorer och ställverk för elektrifiering av anläggningen.
GTP-fabriken kommer att separera kommersiell naturgas från tyngre kolväten, som sedan kommer att fraktioneras för att producera propan, butan och LPG för tillämpning i olika industriella och kommersiella applikationer. Nawara kommer få en kapacitet av 2,7 miljoner normalkubikmeter per dag och produktionen väntas starta i oktober 2016.
– Ordern till STPG speglar ABB:s fokuserade satsning på att erbjuda nyckelfärdiga lösningar för medelstora anläggningar inom utvinning och bearbetning av olja och gas, säger Veli-Matti Reinikkala, chef för ABB:s division Process Automation.
– Vi gör detta genom att dra nytta av vår kärnexpertis inom projektledning, processindustri och modulära lösningar som vi samlat genom erfarenhet från mer än 300 nyckelfärdiga projektleveranser. Det höga modulkonstruerade innehållet i Nawara-anläggningen gör att vi klarar en betydligt kortare projekttid, vilket bidrog till vår konkurrenskraft att vinna ordern.
Projektet ska genomföras i ett konsortium tillsammans med det kanadensiska företaget Thermo Design Engineering Ltd. Det totala ordervärdet uppgår till 291 miljoner dollar.

Samriskprojekt
STPG är ett strategiskt infrastrukturprojekt som genomförs som ett samriskprojekt på 50/50-basis mellan Tunisiens statliga olje- och gasföretag ETAP och OMV Tunisie Production GmbH. När projektet är färdigt ska landet kunna öka sin inhemska produktion av gas med minimerad miljöpåverkan och export av kolväte. Det totala projektet omfattar en central processanläggning vid Nawarakällan samt en 370 kilometer lång pipeline och en processanläggning i industridistriktet Ghannouch, nära kuststaden Gabès.

Källa: abb.com

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Infrastruktur

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *