Content pages
SBAB ingår avtal med Basefarm | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

SBAB ingår avtal med Basefarm

sbab_ingår

För första gången i SBAB:s historia har banken bytt leverantör för drift av sin webbplattform. Valet föll på Basefarm som nu ansvarar för driften av SBAB:s onlinetjänster.

Antalet kunder med sparkonto hos SBAB har de senaste åren ökat explosionsartat. Tillgänglighet i kombination med prestanda är helt avgörande när kunderna genomför sina bankärenden på nätet.
Johan Sandberg, chef för Infrastruktur & Drift på SBAB berättar om valet:
– Basefarm vågade utmana vår befintliga arkitektur. Vi har nu fått en mycket mer kostnadseffektiv och elastisk plattform där vi kan skala upp och ner efter behov. Exempelvis är kapacitetsbehovet större på lönedagen. Därför sökte vi en leverantör som har både kompetensen och förmågan att se och utmana dagens driftssituation, där allt högre krav ställs. Det fann vi hos Basefarm.

”Mycket imponerad”
Johan Sandberg fortsätter:
– De tre främsta anledningarna till att vi valde Basefarm är att de är alerta, de har hög kompetens inom drift och implementering av internetplattformar och jämfört med större driftbolag blir vi en mer prioriterad kund. Det märktes med en gång att Basefarm jobbar nära sin kund och har snabba beslutsvägar. I tillägg till ovan; kompetens inom säkerhet är en nyckelframgång inom bank och finans, där har vi mycket höga krav på våra leverantörer. Det nålsögat tog de sig igenom väldigt snabbt.
– Hastigheten i implementeringen var dessutom extremt hög, jag är mycket imponerad över att det gick så snabbt – och det under en tidsperiod med många röda dagar, avslutar Johan Sandberg.

”Väldigt nöjda”
Sara Murby Forste, Basefarms marknadsdirektör och Sverigechef, berättar om det nya samarbetet och avtalet:
– SBAB är ett starkt varumärke och vi är förstås väldigt nöjda med att befästa vår position som en leverantör av drifttjänster inom bank och finans. Vår affärsverksamhet är inriktad på transaktionsplattformar, de miljöer som genererar kundens intäkter. Jag kan konstatera att efterfrågan på drifttjänster för IT-miljöer med hög komplexitet och höga krav på säkerhet ökar stadigt.

Källa: basefarm.se

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER IT/Digital Kommunikation

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *