Content pages
Exakt mätning vid stora byggprojekt | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Exakt mätning vid stora byggprojekt

holmströms_geomät

När stora bygg- och anläggningsföretag behöver hjälp med mätning i samband med omfattande projekt vänder man sig till Holmströms GeoMät AB i Härnösand. Med sin långa erfarenhet och breda kunskap ikläder man sig rollen som mätansvarig vid byggande av allt ifrån fastigheter till broar och motorvägar.

Holmströms GeoMät AB är ett konsultbolag inom mätningsteknik för bygg- och anläggningsbranschen. Ägaren Mikael Holmström etablerade företaget för snart tio år sedan, men har själv tre decennier bakom sig i branschen. Vi träffar honom på kontoret i Härnösand, varifrån verksamheten utgår med fyra anställda.
– Vi arbetar med projektörer, beställare och entreprenörer och har hela Sverige som vårt arbetsfält. Byggföretag, kommuner och projekteringsbolag är våra uppdragsgivare i samband med byggen av exempelvis vägar, järnvägar, broar, tunnlar och fastigheter, berättar Mikael Holmström och nämner uppdragsgivare som Skanska, Veidekke, Peab och Svevia.

Exakta positioner
Holmströms GeoMät AB är behörigt att arbeta som mätansvarig i olika projekt. I det breda tjänsteutbudet ingår även inmätning, utsättning, projektering, terrängmodeller och mängdreglering för alla typer av byggprojekt. För närvarande arbetar man på uppdrag av JVS Sundsvallsbron som är ett konsortium med tre tyska och danska byggföretag. Tillsammans bygger man en ny bro över Sundsvallsfjärden som ska vara klar kring årsskiftet. Här har Holmströms GeoMät AB varit med sedan 2012.
– Som mätansvarig använder vi oss av GPS-utrustning för att få fram exakta koordinater. Vi utför utsättningar och inmätningar och förfogar över en totalstation som mäter vinklar och längder. Med hjälp av denna får vi mycket exakta positioner, berättar Mikael Holmström och tillägger att man även hyr ut olika typer av mätutrustning, till exempel GPS-stationer, digitala avvägare, TVC-utrustning och totalstationer.

Kvalitet och noggrannhet
Vägar och tunnlar för Norralänken, Nordichallen i Sundsvall, Botniabanan, järnväg och tunnlar för Ådalsbanan och ett parkeringshus i Täby Centrum är bara några av de projekt som Holmströms GeoMät AB varit delaktigt i.
– Man väljer att anlita oss eftersom vi har lång erfarenhet från både beställarsidan och utförandesidan. Kvalitet och noggrannhet är våra ledord och vi kan ta oss an en mängd olika projekt. Det är den bredden våra uppdragsgivare uppskattar, säger Mikael Holmström.

Research: Anders Haraldh
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *