Content pages
Tilläggsrutan betalar sig själv | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Tilläggsrutan betalar sig själv

nordiska

Tilläggsrutan är lösningen som inte bara reducerar buller utan också blir en ren energi- och kostnadsbesparing. Med bättre isolerade fönster minskar energiläckaget drastiskt och inom några år har därmed tilläggsrutan betalat sig själv. Nordiska Mästerbyggarna AB saluför den eftertraktade produkten.

Nordiska Mästerbyggarna AB står för ett komplett koncept kring bygg, glasmästeri, snickeri och smide. Bolaget drevs tidigare i annan form men för cirka två år sedan valde man att ombilda verksamheten till aktiebolag, vilket bidragit till att Nordiska Mästerbyggarna AB innehar en stadig position i branschen, med en kundkrets som sträcker sig över hela Norden. Företagets 15 anställda, under ledning av VD Werner Kleinert, vänder sig till både privat och offentlig sektor, som på senare tid har kunnat ta del av den revolutionerande produkten tilläggsrutan.

Många fördelar
Tilläggsrutan är en komforthöjande produkt som består av ett fyra millimeter tjockt energiglas som monteras i en ram i form av en aluminiumlist. Denna skruvas sedan fast på insidan av ett befintligt fönster, vilket genererar flera fördelar.
– Med tilläggsrutan gör du stora energibesparingar eftersom energiförlusten minskar med upp till 50 procent. Det ger en payback-tid som varierar men som i gynnsamma fall kan handla om mellan tre och fem år, beroende på hur fastigheten är isolerad i övrigt. Det innebär att tilläggsrutan på sikt faktiskt betalar sig själv. Den har också en bullerdämpande effekt och ägaren till huset eller fastigheten sparar tid eftersom inga ingrepp behöver göras i fasaden, vilket kan vara fallet vid traditionella fönsterbyten. I stället för en arbetsinsats på en vecka blir tilläggsrutan monterad under en halv arbetsdag, säger Werner Kleinert och tillägger att fastighetsägarna inte störs på något sätt av montaget.
Produkten uppskattas av offentlig sektor, företagare och bostadsrättsföreningar, men också av privatpersoner. Det här är också den optimala lösningen för exempelvis K-märkta hus.

Nöjda beställare
Det finns flera exempel på nöjda beställare av tilläggsrutan. För Ånge kommun monterade man dessa i ett antal lägenheter tillhörande fastighetsbolaget Ånge Fastighets & Industri AB.
– Kunden var mer än nöjd och rapporterade om bättre inomhustemperatur och tydlig bullerdämpning. Dessutom ledde det till att man korrigerade värmebehovet i lägenheterna med energibesparing som följd, berättar Werner Kleinert.
Arvika Kyrkliga Samfällighet är en annan nöjd beställare. Här monterades tilläggsrutan i en K-märkt byggnad som trots bytet behöll sitt traditionella utseende och sin speciella karaktär.
För Offerdals IF monterade man tilläggsrutor på föreningslokaler med ett tystare hus och jämnare inomhustemperatur som följd.
Responsen har med andra ord varit synnerligen god och nu satsar Nordiska Mästerbyggarna AB vidare.
– Vi har planer på att utveckla vår säljorganisation och kommer härutöver att fortsätta satsa löpande på interna utbildningar. Tilläggsrutan kommer att finnas disponibel i hela Norden, informerar Werner Kleinert och uppmanar alla med frågor om produkten att höra av sig.

Research: Arn Omanovic
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *