Content pages
Alstom utvecklar nytt utsläppsfritt tåg för passagerare i Tyskland | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Alstom utvecklar nytt utsläppsfritt tåg för passagerare i Tyskland

alstom

Alstom har tecknat ett Letter of Intent med Landers i Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Baden-Württemberg, och kollektivtrafikmyndigheten Hesse, för användning av en ny generation av utsläppsfria tåg utrustade med bränslecellsenhet. Det tyska federala ministeriet för transport avser att stödja utvecklingen av tåget. Två prototyper kommer att testas under 2018.

Det nya tåget kommer att utrustas med bränslecellsenhet, en anordning som omvandlar energin från ett bränsle till el genom en kemisk reaktion. Denna teknik har redan visat sig fungera inom fordonsindustrin. Det nya tåget kommer att baseras på Alstom Coradia regionaltåg. Det kommer att vara helt fritt från utsläpp och dess bullernivå kommer att minskas drastiskt. Med hjälp av energilagring, samt intelligenta energiledningssystem och kostnadseffektivt bränsle kommer det nya tåget dessutom att förbruka mindre energi jämfört med en konventionell dieselmotorvagn.

Först i världen
– Denna nya generation tåg med bränslecellsteknik är den första i världen för persontransporter. I tider av ökande kostnader för energi och högre nivåer av föroreningar är utvecklingen av ett helt utsläppsfritt tåg mycket betydelsefullt. Vi är stolta över att framstående partners stödjer och delar vår vision om järnvägstransporter i framtiden, säger Henri Poupart-Lafarge, VD för Alstom Transport.
De nya tågen kommer att utvecklas och tillverkas vid Alstom Salzgitter i Tyskland, kompetenscentrum för regionaltåg.

Källa: alstom.com

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Infrastruktur

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *