Content pages
Volvo lanserar sin nya elhybrid | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Volvo lanserar sin nya elhybrid

volvo

På årets stora buss- och lastbilsmässa IAA i Hannover lanserade Volvo sin nya elhybrid. Tystare, renare och med väsentligt lägre bränsleförbrukning representerar elhybriden den nya generationens kollektivtrafiklösning. Volvo har redan skrivit avtal med flera europeiska städer om leveranser.

Volvo Bussar tar nästa steg inom elektrifiering och lanserar elhybriden Volvo 7900 Electric Hybrid. Med laddningstekniken minskar bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen med 75 procent jämfört med en vanlig dieselbuss. Den totala energiförbrukningen minskar med 60 procent.
– Jag är väldigt stolt över att lansera vår nya banbrytande elhybrid. Elhybridbussar och fullt elektriska bussar är morgondagens lösning för städernas kollektivtrafik. De gör det möjligt att minska energiförbrukning, luftföroreningar, klimatpåverkan och buller. Därmed möter vi flera av de viktiga utmaningar som världens storstäder måste hantera, säger Håkan Agnevall, vd Volvo Bussar.
Buller är ett växande problem i städerna. Ljudnivån vid Volvos elhybrid är i nivå med normal samtalston. Volvos elhybrid kör på el cirka 70 procent av rutten, tyst och utsläppsfritt.

Stor flexibilitet
Volvo 7900 Electric Hybrid ger stor flexibilitet för operatören; den kan köras enbart på el i utvalda områden, och fungerar som en vanlig hybrid på övriga delar av rutten. Laddningen via elnätet vid ändhållplatserna tar sex minuter.
Elhybriden bygger på samma beprövade teknologi som Volvos hybridbuss Volvo 7900 Hybrid, som har dokumenterat hög tillförlitlighet.
Flera europeiska städer är intresserade av Volvos elhybrid. Hamburg, Luxemburg och Stockholm har tecknat avtal om leverans av bussarna 2014 och 2015. Volvo planerar att starta serieproduktion tidigt 2016.
Tre av Volvos laddhybrider har gått i ett fälttest i Göteborg det senaste året, där minskningen i energiåtgång och utsläpp har verifierats.
Från och med i höst och två år framåt kommer åtta av Volvos elhybrider att gå i reguljär trafik på linje 73 i Stockholm, mellan Ropsten och Karolinska Sjukhuset. Projektet ingår i ZeEUS, ett EU-projekt som omfattar sex länder i Europa.

Källa: volvo.com

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Industri

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *