Content pages
Tryckluftsteknologi i världsklass | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Tryckluftsteknologi i världsklass

almig

I en tid då energiförbrukning är mer på tapeten än någonsin ökar efterfrågan på energisnåla kompressorer. Här har företaget ALMiG en framskjutande position som en av världens ledande tillverkare. Vi talar om tryckluftsteknologi i världsklass.

ALMiG Kompressoren GmbH har mer än 90 år på nacken och ingår i Fusheng Group som är en av de största aktörerna i världen inom tryckluftsteknik. Fusheng Group har verksamhet i fler än 90 länder, omsätter 900 miljoner euro och sysselsätter totalt 15 000 medarbetare runt om i världen. I Sverige representeras verksamheten via ALMiG Sverige AB som förra året flyttade från Malmö till Staffanstorp. Här träffar vi VD Jonas Lindberg som ansvarar för bolagets verksamhet i Norden.
– All tillverkning av de produkter vi säljer i Europa sker i Tyskland där det finns två fabriker som producerar ett komplett sortiment inom tryckluftsteknik. Tyskland anses vara det stora maskinbyggarlandet när det gäller precision och kvalitet, vilket våra kunder upplever och uppskattar, säger Jonas Lindberg som med mer än 22 års erfarenhet av branschen blev VD 2011. Han har själv handplockat sina erfarna och mycket kunniga medarbetare.
ALMiG Sverige AB är lokalt förankrat i Sydsverige med återförsäljare i Mellansverige, Göteborg, Stockholm och Mälardalen som tillsammans står för merparten av försäljningen. I övriga Norden har företaget agenter och återförsäljare som arbetar mot slutkund.

Kvalitet och service
ALMiG innehar alla certifikat som branschen kräver samt välutbildad personal på alla positioner. Medarbetarna vidareutbildas kontinuerligt enligt nationella och internationella föreskrifter.
– Vi har marknadens energisnålaste kompressorer, samtidigt som de också har den lägsta totalkostnaden. Ute hos kunderna kan vi utföra flödes- och luftanalyser för att få ner energiförbrukningen, informerar Jonas Lindberg.
Utöver detta servar man alla fabrikat. Man erbjuder 24-timmarsservice och akutjour, vilket ALMiG är ensamt om i branschen. Sammantaget tryggas kundens produktion.
– Våra kunder vet att de har att göra med ett starkt bolag med muskler, poängterar Jonas.

Höga ambitioner
ALMiG Sverige AB servar allt ifrån mindre företag till stora internationella bolag, såsom Alfa Laval, Astra Zeneca, Coca-Cola, Mercedes-Benz, Saint Gobain, Tetra Pak och Volvo Lastvagnar. Med ett brett utbud av produkter och tjänster och ett helhjärtat engagemang erbjuder man alltid den bästa lösningen för varje specifik kund.
Nu satsar ALMiG på att växa ytterligare på den svenska marknaden.
– Vår ambition är alltid att växa i takt med utvecklingen. Vi har stora planer på att öka våra marknadsandelar i Norden, vilket innebär att vi har en både spännande och utmanande resa framför oss, konstaterar Jonas Lindberg.

Research: Thomas Strandqvist
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *