Content pages
Svenskarna inspireras av tegelmodet | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Svenskarna inspireras av tegelmodet

tegelmodet

Enligt Pej Gruppen, Scandinavian Trend Institute, är hemmet den plats som vi skandinaver lägger mest pengar på. Trenden för ögonblicket är att hemmet inte ska vara ett prestigeprojekt utan handla om trygghet, säkerhet och ansvar för miljön.

– Svenskarna gillar att experimentera med tegel i bostaden. Det kan vara att mura en rå tegelvägg i köket eller lägga ett tegelgolv med stenar i ett unikt mönster. Råa tegelväggar i ljusa färger och ljust tegel är otroligt populärt just nu. Medan andra tycker att de svarta nyanserna i tegel med färgskiftningar är inspirerande, berättar Tommy Bisgaard, direktör för Tegelinformation.se och Byggitegel.se, om tendensen.

Naturen inspirerar
Tegelmodet följer i stor utsträckning de övriga trenderna inom design och arkitektur, där den nordiska stilen, inspirerad av naturen, ligger i tiden. Det är också helt rätt att bygga trädgårdsmurar, som skapar spännande gårdsmiljöer, att lägga stenplattor, mura utomhusspisar eller utekök som kan samla familjen under härliga sommardagar.
– Vi ser en tydlig tendens till att konsumenterna väljer hus i tegel eftersom de vill ha hållbara material som inte skadar naturen och som samtidigt bidrar till ett sunt inomhusklimat utan mögel och röta. Man får också mera fritid och sparar pengar när man inte ska måla sitt hus eller regelmässigt måste genomföra större underhållsarbeten. Det är en tendens som kommit för att stanna och som skapat ett ökat intresse för hållbara material som tegel. Det gäller även i länder som Sverige och Norge, där trähusen traditionellt sett har dominerat under senare år, förklarar Tommy Bisgaard.

Källa: tegelinformation.se

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bygg/Fastighet

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *