Content pages
Qlik introducerar nästa generations visualiserings- och analysverktyg | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Qlik introducerar nästa generations visualiserings- och analysverktyg

qlik2

QlikView, som utvecklas av en av de ledande aktörerna inom användardriven Business Intelligence, Qlik, introducerar Qlik® Sense Desktop, en gratisversion av nästa generations visualiseringsapplikation med enkla dra-och-släpp-funktioner som gör att användarna snabbt kan få visuella rapporter eller en visuell och lättfattlig display med information.

Qlik Sense Desktop är den första kommersiellt tillgängliga lanseringen från QlikView Next. Detta inkluderar Qliks patenterade dataindexeringsverktyg för att användarna ska ha obegränsad möjlighet att upptäcka nya samband och möjligheter i stora datamängder.
Qlik Sense Desktop möjliggör också uppbyggnaden och navigeringen av visualiseringsapplikationer som kan sparas som lokala filer på datorn för att kunna delas med andra användare. Nybörjare kan smidigt och enkelt komma igång genom att exempelvis dra Excel-dokument rakt in i applikationen eller koppla flera olika datakällor till densamma.

Serverbaserad
Den fullständiga Qlik Sense-plattformen är serverbaserad, vilket möjliggör server side-utveckling från vilken plattform som helst, ett flexibelt och mobilt användningssätt samt ett enkelt sätt att samarbeta och dela information på. Den kommer också att ha viktiga egenskaper för företag och organisationer, en hög datasäkerhet samt ett tydligt data- och applikationsägarskap.
– Qlik Sense Desktop är ett utomordentligt sätt att visa människor som inte är bekanta med Qlik-kraften som du kan få av att kunna upptäcka din egen data, för att sedan kunna göra den meningsfull och till ett nöje att jobba med, säger Anthony Deighton, CTO Qlik och Senior Vice President of Products.
– QlikView tog BI från back-office till områden som försäljning, marknadsföring och andra kundnära avdelningar, säger Rick Jackson CMO på Qlik.
– Med Qlik Sense tillgodoser vi det stora behovet av att kunna få snabb datavisualisering, displayer och visuell rapportering. Med den här kombinationen tillhandahåller företag en bredare tillgång till datavisualisering och analys som kan användas för att förbättra företags resultat.

Källa: qlik.se

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER IT/Digital Kommunikation

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *