Content pages
Svenska BJS Group tilldelas priset UV LED Innovation Award | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Svenska BJS Group tilldelas priset UV LED Innovation Award

innovationaward

Den svenska industrikoncernen BJS – som för närvarande använder Sherwin-Williams LED-härdande system – har tilldelats priset RadTech Emerging Technology Award 2014 som en av de första tillverkarna att använda UV-LED-teknik inom storskalig tillverkning av träprodukter. BJS mottog emot priset vid en UV-LED-konferenssession på RadTech UV & EB Technology Expo & Conference i Chicago, USA tidigare i år.

Den låga energiförbrukningen och den jämna UV-energi som LED-ljus avger gör det möjligt för BJS att spara energi och samtidigt hålla en stabilare process och kvalitet i sin ytbehandlingslinje. LED-utrustningen används för närvarande i företagets fabrik i Humpolec, Tjeckien.

Global aktör
Sherwin-Williams är en global ledare inom utveckling, tillverkning och försäljning av ytbehandling och relaterade produkter, med mer än 34 000 anställda och med verksamhet i 120 länder. Företaget marknadsför sig genom mer än 3 950 företagsdrivna färgbutiker, bilåterförsäljare och industridistributörer. Med en årlig försäljning på 9,5 miljarder dollar är Sherwin-Williams den största tillverkaren av ytbehandlingsprodukter i USA och den tredje största i hela världen.
Genom sin avdelning Product Finishes är Sherwin-Williams (SHW) ledande inom industriell ytbehandling och levererar lokala ytbehandlingslösningar i global skala till OEM-företag och underleverantörer. Sherwin-Williams erbjuder innovativa vätske- och pulvertekniker för att skydda trä, metall och plast, samt den utrustning och det material som behövs vid applicering av ytbehandlingsmedel.

Källa: sherwin.com

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Industri

One Response

Kommentera
  1. LEDs
    okt 22, 2014 - 05:33 f m

    Härligt att se fler gå över till LED-teknik, det kommer snart att vara allestädes närvarande!

    Reply

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *