Content pages
Optimal exponering i den digitala världen | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Optimal exponering i den digitala världen

sibelle

Syns du inte på nätet och i sociala medier syns du inte alls. Det är mer eller mindre ett faktum för dagens företag som kämpar med näbbar och klor för att nå ut i ett ständigt ökande mediebrus. Här kan Sibelle Gotland AB spela en central roll som expert kring allt som rör modern digital marknadsföring.

Vi möter Sebastian Swande, VD för Sibelle Gotland AB, och född och uppvuxen i Vallentuna. Han flyttade till Gotland för 17 år sedan i samband med studier på Gotlands Konstskola och började direkt efter avslutad utbildning att jobba i medie- och reklambranschen. För snart tio år sedan startade han Sibelle Gotland AB som idag sysselsätter fem anställda med lång erfarenhet av branschen där de jobbat med åtskilliga stora kunder och varumärken.
– Vi ligger i framkant inom webb- och reklamtrender, och håller hela tiden ett vakande öga på utvecklingen kring digitala medier. Vi försöker till exempel kartlägga tendenser och förutse vad Google kommer att göra i Sverige, förklarar Sebastian Swande.

Brett koncept
Sibelle Gotland AB verkar inom fyra huvudsakliga arbetsområden; reklam, hemsidor, sökmotoroptimering och Social Media Marketing.
– Vi hjälper företag och organisationer med strategiska beslut om hur, var och när de ska annonsera, bland annat utifrån företagets verksamhet och vilka målgrupper de vill nå ut till. Vi utvecklar dessutom kundernas grafiska profiler, jobbar operativt med utformning av annonser och trycksaker samt arbetar med fotografering, filmning och 3D-animeringar, berättar Sebastian.
Sibelle Gotland bygger, gör om, sköter och administrerar hemsidor. Man kan ta fram dynamiska hemsidor med CMS-system som kunden själv kan administrera, och hjälper företag som redan har en fungerande IT-struktur med bland annat texter och bilder.
Sökmotoroptimering är ett område som blir alltmer viktigt för Sibelles kunder.
– Vi bygger in optimerade sidor som är kodade enligt gällande sökmotoroptimeringsregler. Härigenom kan vi hjälpa våra kunder att kontinuerligt bibehålla en hög position på till exempel Google, förklarar Sebastian Swande.
Inom området Social Media Marketing kan Sibelle Gotland bygga upp företagets eller organisationens kommunikation via sociala medier från grunden och därtill skapa virtuell marknadsföring i form av både nyheter och reklam.

Valuta för pengarna
Sibelle Gotland AB jobbar rikstäckande mot både privat och offentlig sektor. Genom åren har man skapat goda kontakter med sina uppdragsgivare som överlag är mycket nöjda med det arbete man utför. Nordiska Ministerrådet, Arbetsförmedlingen i Nordkalotten, Arbetsministreriet i Finland, Gotlandsflyg, Clarion Hotel Visby och Gotland Recycling är bara några av de som anlitat Sibelle.
– Man uppskattar oss eftersom vi är väldigt personliga i vårt sätt att arbeta. Vi tar inte ut några oskäliga avgifter för det vi gör, vilket innebär att våra kunder verkligen får valuta för sina pengar, säger Sebastian Swande som mycket väl kan tänka sig att nyanställa personal framöver.
– Vår ambition är att nå ut till fler kunder, inte minst på fastlandet.

Research: Arn Omanovic
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *