Content pages
Dansk hotellupplevelse utöver det vanliga | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Dansk hotellupplevelse utöver det vanliga

johanneberg

På södra själland och endast en och en halv timmes bilresa från Malmö ligger en av Danmarks mest exklusiva konferensanläggningar. Det som en gång byggdes som ett sommarresidens har nu utvecklats till en utsökt konferensanläggning. Vi talar om Johanneberg.

Färden till Johanneberg, vars namn är hämtat från ägarinnans mellannamn, går genom det danska kulturlandskapet. Slingrande vägar som passerar blommande rapsfält och små romantiska vit- och pastellfärgade hus och blommande syrenträd skapar en alldeles speciell atmosfär. Vackrare vägsträckning står förmodligen inte att finna i södra Danmark.
Paret Inge Johanne Asmussen och Per Boe Madsen som sedan fyra månader tillbaka driver verksamheten berättar:
– Detta är vår livsdröm och vi har med varsam hand bevarat den tidiga 1900-talsmiljön med stuckaturer, kristallkronor, handsnidade trappor med inskriptioner och den historiska badpensionatsstämningen, berättar Inge som visar runt i den gedigna miljön.
Herrgården ligger på en höjd med makalös utsikt över Faergeströmmen och det danska kulturlandskapet. Den rymliga parken för tankarna till ett gods vid Medelhavets strand.

Unik atmosfär
För att förstå Johannebergs charm, mystik och miljö måste man bo här. Trots att man bara varit på marknaden i fyra månader har många privata fester redan arrangerats och brudparen står i kö för att avhålla sina bröllopsfester i den romantiska miljön. Inge Johanne Asmundsen visar runt i anläggningen.
– Här finns större delen av övernattningskapaciteten med 24 stora dubbelrum samt ett av våra konferensrum. Terrassen med bekväma pausmöbler och utsikten över havet, sandstranden och den parkliknande trädgården skapar en lugn och avslappad atmosfär, säger Inge som valt att pryda anläggningen med historiska föremål.
– Bordet som du ser kommer från Pers hem och roderratten är skänkt av Pers far som befunnit sig till sjöss under lång tid.

Mat i toppklass
Maken Per Boe Madsen berättar å sin sida om hotellets matkultur.
– Vår ambition är att maten ska präglas av både miljön och lokala traditioner, men med internationella influenser. Vi använder lokala råvaror i så hög utsträckning som möjligt och våra recept är influerade av både utlandet och den egna familjen. Ett recept har jag fått från Inges mor och detta har anpassats till huset, miljön och råvarorna, berättar Per som har många års erfarenhet av kockyrket via arbete i Schweiz, Färöarna, Tyskland och på ett flertal välkända Köpenhamnsrestauranger.
Inge och Per har tidigare arbetat med annan hotellverksamhet men valde att på Johanneberg skapa det där lilla extra som man är relativt ensamma om.
– Vi ville skapa något minnesvärt i en unik miljö där mina matkunskaper passar in och det har vi funnit här. Vi kompletterar varandra bra, vi vill finnas till för våra gäster och med Inges sinne för detaljer och service tycker vi att vi har funnit ett koncept som våra gäster har saknat. Oavsett om det gäller konferenser för ledningsgrupper, golfspelande grupper eller semestrande par kan vi erbjuda en unik totalupplevelse, säger Per Boe Madsen.

Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *